Red Bull: Verstappen a 20. helyről rajtolva is nyert volna! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Verstappen a 20. helyről rajtolva is nyert volna!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen olyan domináns teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Belga Nagydíjon, hogy az utolsó helyről rajtolva is nyerni tudott volna. A szakember szerint a hollandnak még két-három győzelemre lesz szüksége ahhoz, hogy biztonságban tudja második világbajnoki címét.

Verstappen motorcsere miatt csak a 14. rajtkockából vágott neki a spái versenynek, ám nagyon hamar az élre verekedte magát, és simán nyerni tudott csapattársa, Sergio Perez előtt. Újabb győzelmének hála a holland tovább növelte előnyét a pontversenyben, mely így már 93 pontra rúg Perez előtt, míg Charles Leclerc visszacsúszott a tabella 3. helyére, további 5 ponttal lemaradva.

Amikor Helmut Markót arról kérdezték, a hétvégi teljesítményt látva el tudja-e képzelni azt, hogy Verstappen az utolsó helyről indulva is nyert volna Belgiumban, így felelt: „Szerintem igen. Már a nyári szünet előtt tudtuk, hogy ki fogjuk cserélni itt a motort, és úgy voltunk vele, ’oké, legalább próbáljunk meg pontokat szerezni’. De aztán az időmérős köre után már úgy hittük, elérhető a dobogó. Jos viszont azt mondta, ’nem, győzni fog’.”

„Spában fontos az erős motor, és 2021 óta olyan motor áll rendelkezésünkre, mely ugyanolyan erős, mint a többieké.”

Marko hozzátette, utoljára akkor láttak ekkora dominanciát, amikor Sebastian Vettel náluk versenyzett. Akkor azonban nem két csapat ellen kellett megküzdeniük.

„Azóta nem láttunk ilyesfajta dominanciát. Ezúttal viszont keményebb ellenfeleink vannak. Vettel idejében főleg a Ferrari ellen versenyeztünk, egy év volt, amikor a McLaren ellen mentünk, itt viszont a Ferrari és a Mercedes ellen versenyzünk, szóval elégedettek, és nagyon büszkék vagyunk.”

A Red Bullnál optimistán várják a hétvégi Holland Nagydíjat is, hiszen a csapat RB18-as versenyautója minden tekintetben pazarul teljesít. Helmut Marko szerint viszont nem dőlhetnek hátra, további győzelmekre lesz szükségük a bajnoki címhez.

„Mindenféle kanyarban gyorsak voltunk. Zandvoortban fontos a jó időmérő, mivel nagyon nehéz előzni, és nem tudjuk, mit hoz az időjárás, hogy szeles lesz-e, és lesz-e por a pályán. De jó formában vagyunk, és ami külön jó, hogy nem kell minden versenyt megnyernünk. Ha úgy látjuk, hogy nem nyerhetünk, a pontokra megyünk rá. Még 8 verseny hátravan. Úgy gondolom, még két-háromszor győznünk kell, hogy biztonságban legyünk a bajnokság szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!