Red Bull: Verstappen a legnépszerűbb a mezőnyben

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy véli, jelen pillanatban Max Verstappen az F1 legnépszerűbb versenyzője, mert nem fél szembeszállni a nagyokkal, és mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen.A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy véli, jelen pillanatban Max Verstappen a Forma-1 legnépszerűbb versenyzője, amiért nem fél szembeszállni a nagyokkal, és mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen.

Az ifjú hollandot számos kritika érte az elmúlt időszakban agresszív vezetési stílusa miatt, a stewardok azonban egyszer sem büntették meg – igaz, a Belga Nagydíjon történtek után az F1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elbeszélgetett vele.

Helmut Marko szerint az elmúlt években hiányoztak a Forma-1-ből az olyan személyiségek, mint Verstappen, ezért ő mindenképp felüdülésként tekint az ifjú versenyzőre.

„Az elmúlt időszakban talán hiányoztak a Forma-1-ből az erős személyiségek” – mondta a szakember az F1.com-nak nyilatkozva.

„Ráadásul vannak olyanok a mezőnyben, akik utolsó szezonjukat teljesítik, és Maxra, a biztonságra, és mindenre panaszkodnak. Max személyében itt van valaki, aki nagyon fiatal, és pontosan tudja, mit akar. És nem fél megpróbálni, nem fél attól, hogy megpróbáljon sikeres lenni.”

„És a rajongók reakciója abszolút előnyére válik. Azt kell mondjam, vélhetően ő most a legnépszerűbb versenyző a rajtrácson – világszinten!”

Marko azt mondja, a kritikusok kissé túlzásba estek az elmúlt időszakban – ezt igazolja az is, hogy a versenybírók egyszer sem büntették meg Verstappent.

„Semmi sem indokolt. Max egy más kaliber. Megvannak benne a jövő világbajnokának vonásai, és csak azt teszi, ami szükséges ahhoz, hogy elérje, amit akar. Nyilván többeket meglep az, hogy ebbe az előzések és a védekezések is beletartoznak.”

„Ha lett volna valami súlyosan rossz cselekedete, a stewardok megbüntették volna őt.”

A Red Bull tanácsadója elárulta, Verstappen az ifjú Schumacherre emlékezteti, aki F1-es pályafutása első éveiben szintén borsot tört a „nagyok” orra alá.

„Egy kicsit olyan ez, mint amikor Michael Schumacher megérkezett. Emlékszem egy hockenheimi versenyre, ahol majdnem összeverekedett ő és Ayrton Senna. Senna volt akkor a nagykutya, Schumacher pedig az ifjú reménység.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS