Red Bull: Verstappen érettsége „messze átlag feletti” - F1VILÁG.HU

Red Bull: Verstappen érettsége „messze átlag feletti”

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, már a Max Verstappennel való első találkozón tudta, különleges tehetséggel van dolga, elmondása szerint pedig a holland pilóta érettsége „messze átlag feletti”.
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 26: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 26, 2019 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1Z5ARFWP91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen nemrég hosszabbította meg szerződését a Red Bull Racinggel egészen a 2023-as idény végéig, a cél pedig már idén az lesz, hogy a világbajnoki címért harcoljanak.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Motorsport.com című lapnak nemrég felidézte az első alkalmat, amikor találkozott a most 22 éves pilótával.

„15 éves volt akkoriban. Én általában körülbelül 20 percet beszélek egy versenyzővel, hogy képet kapjak a személyiségéről, illetve átlássam a teljes sztorit, de Maxszal másfél órán át ott ültem” – mondta a szakember.

„Egy fiatal testű versenyző volt, de fejben 3-5 évvel előrébb járt. Most a fejlődése lassan szintre ért, kora és érettsége pedig összeállt. És messze átlag feletti.”

Marko azt mondja, azért töltött el olyan sok időt Verstappennel, mert már rögtön azon kezdett el gondolkodni, hogyan lehetne a leggyorsabban eljuttatni őt a Forma-1-ig.

„Ha valaki 15 éves, és csak 1 évet töltött még el formaautós kategóriában, akkor nagyon merész lépés, és nem jelentételen a kockázat sem.”

„De láttam, milyen érettséggel bír, és mennyit tanult a gokartos időkben, és mennyire elkötelezett a versenyzés iránt.”

A Red Bull végül 17 évesen bejuttatta Verstappent a Forma-1-be, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig ezt követően új korlátozásokat vezetett be arra vonatkozóan, hogy egy versenyzőnek milyen feltételeket is kell teljesítenie, hogy debütáljon a királykategóriában. Bevezették például a szuperlicenc megszerzéséhez szükséges pontrendszert, ám Marko szerint ezt át kellene dolgozni.

„Remélem, hogy felülvizsgálják, mert rengeteg versenyzőnek van 40 pontja, viszont nincs bennük potenciál ahhoz, hogy sikeresek legyenek a Forma-1-ben. Ugyanakkor pedig túl sok a fiatal, akiknek a sebességük megvan, ám a szükséges pontjaik nincsenek.”

Hirdetés

„Max hihetetlen érzelmeket és reakciókat váltott ki, de visszatekintve újra megtenném!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!