Red Bull: Verstappen felülmúlta Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 07: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing climbs from his car in parc ferme during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 7, 2018 in Suzuka. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Úgy az időmérők, mint a versenytempó tekintetében sikerült egyértelműen Daniel Ricciardo elé kerülnie Max Verstappennek – ezt a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko mondja.

Úgy az időmérők, mint a versenytempó tekintetében sikerült egyértelműen Daniel Ricciardo elé kerülnie Max Verstappennek – ezt a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko mondja.

Verstappen és Ricciardo 2016 óta voltak csapattársak a Red Bullnál, és javarészt kiegyenlített volt kettejük küzdelme.

A 2018-as szezonban azonban a holland eredményesebb tudott lenni Ricciardónál, aki idén már a Renault színeiben áll rajthoz az F1-ben.

Bár mindkét versenyző 2 futamot nyert tavaly, Verstappen ezen kívül még 9 alkalommal állt dobogón, Helmut Marko szerint pedig a holland „egyértelműen” jobb versenyző lett csapattársánál.

„Konkrét adatok vannak erre. Az időmérős előnye Ricciardóhoz képest nagyobb. De a versenyen is egy kicsit gyorsabb” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„A furcsa az, hogy Max néha jobban csúszkál, mégis képes életben tartani a gumikat. Ebben fejlődni tudott. Amikor megérkezett hozzánk, nem így volt.”

„A második évben [2017] Ricciardo visszaesett egy kicsit, de észrevette ezt, és intenzíven dolgozott a fizioterapeutájával, illetve egyéb dolgokon is, szóval ismét közel tudott kerülni Verstappenhez.”

„De a 2018-as szezon második felében Verstappen egyértelműen ellépett.”

Marko azt mondja, a Red Bullnak hiányozni fog Ricciardo, hiszen remekül együtt tudott dolgozni Verstappennel, ráadásul hajtották is egymást.

A szakember viszont szerint a holland tavaly bizonyította, hogy erősebb versenyzővé vált.

„Az alapprobléma az volt vele, hogy olykor hiányzott a kontroll és türelmetlen volt. De a lényeg, hogy Verstappen elég gyors. Nem kell folyamatosan bizonyítani, hogy ő a gyorsabb. Nincs szüksége rá.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS