Red Bull: Verstappen jelenti a legnagyobb fenyegetést Hamiltonra - F1VILÁG.HU

Red Bull: Verstappen jelenti a legnagyobb fenyegetést Hamiltonra

HIRDETÉS
Max Verstappen jelenti a legnagyobb fenyegetést Lewis Hamiltonra a 2020-as Forma-1-es idényben – ezt mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
Großer Preis von Malaysia 2017, Samstag – Steve Etherington, Lewis Hamilton, Max Verstappen, MalaysianGP2017

Az osztrák istálló tavaly a Mercedes és a Ferrari mögött a 3. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, a Red Bullnál azonban nagyon bíznak abban, hogy idén már a világbajnoki címért harcolhatnak.

Max Verstappen 2020-ban hatodik F1-es szezonját kezdi meg, Horner szerint pedig képesek lesznek olyan autóval előállni, mellyel a holland pilóta harcba szállhat Lewis Hamilton ellen.

„Max ereje a kerék a kerék elleni küzdelmekben felülmúlhatatlan. Az egyetlen versenyző, aki mellett hibázni láttam Lewist, az Max. Ő a jövő embere” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„22 éves és felemelkedőben van. Lewis pedig már 35. Minden sportban elkerülhetetlen az új generáció érkezése, Max és Charles Leclerc pedig izgalmas évet hozhat. Természetesen Lewisnak rengeteg tapasztalata van, az évek során elképesztő mennyiségű tudást szerzett. Szóval kitűnő év lesz.”

Tavaly Verstappen 3 versenyt nyert a szezon során, az egyéni bajnokságot pedig a két Mercedes-pilóta mögött a 3. helyen zárta.

„Továbbra is ők vágnak neki favoritként a bajnokságnak, de fenomenális volna, ha egy háromesélyes küzdelmet látnánk köztünk, Lewis és Charles – vagy akár még Sebastian [Vettel] között. Fantasztikus volna a sportnak és a rajongóknak is.”

A 2019-es szezon során Hamilton és Vettel is elismerte, agresszivitása miatt másképp versenyeznek Verstappen ellen. Horner azt mondja, ezt a holland pilóta harcolta ki magának.

„Minden versenyző tudja, hogy Max utat tör magának. Agresszív, de számítanak is erre az agresszióra. Tavaly nem sok incidenst láttunk. Még Monacóban is fel volt készülve arra, hogy előz – nem arra rendezkedett be, hogy elücsörög a második helyen. Ez nincs benne a DNS-ében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!