Friss hírek

Red Bull: Verstappen nem fogja levetkőzni támadó stílusát

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Max Verstappen mindig is támadó stílusú versenyzője marad, habár természetesen ő is tanul azokból az incidensekből, melyekbe belekeveredik a versenypályán.

A holland pilóta idén ádáz küzdelmet folytat a világbajnoki címért Lewis Hamilton ellen, párharcukba pedig olykor-olykor becsúsznak hibák: a két versenyző a Brit Nagydíjon, majd a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon is összeütközött. Utóbbi baleset miatt Verstappen rajtbüntetést kapott.

Sokak szerint a Red Bull pilótája túlontúl agresszív, Christian Horner azonban úgy látja, egész egyszerűen arról van szó, hogy a holland egy támadó stílusú versenyző – és ez nem is fog már megváltozni.

„Amikor ő autóban ül, 110 százalékot nyújt” – mondta Horner a fiatal hollandról. „Azt gondolom, ez hatással van arra a versenyzőre is, aki ellen harcol, mert tudják róla, hogy menni fog érte.”

„De természetesen szükség van mértékre, és azt gondolom, a megfelelő pillanatokban meg is mutatta ezt a mértéket – akár az idei versenyeken is.”

„Ilyen karakter ő, egy támadó versenyző. Így épül fel, és kétlem, hogy ez változni fog.”

Horner elárulta, versenyzőjével átbeszélték a monzai futamon történteket, és természetesen Verstappen is úgy van vele, hogy mindig lehet tanulni az incidensekből.

„Természetesen mindig megnézzük az incidenseket, gondosan megvizsgáljuk őket. Mindig azon gondolkodunk, ’oké, csinálhattam-e volna valamit másképp? Végezhettem-e volna jobb munkát?’” – magyarázta a Red Bull-főnök.

„Azt gondolom, Max mindig nagyon nyitott ebben. Rendkívül önkritikus. És az ember mindig tanul. Viszont ő egy kemény versenyző, ez is része az ő karakternek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!