Red Bull: Vettel bepróbálkozott, de nem tudjuk visszafogadni - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel bepróbálkozott, de nem tudjuk visszafogadni

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Sebastian Vettel egyértelműen szerette volna megtudni azt, hogy van-e esélye arra, hogy visszatérjen az istállóhoz 2021-ben.
Sebastian Vettel Ferrari

A német versenyzőnek az idei szezon végén jár le a szerződése a Ferrarival, nemrég pedig ő is ott volt az ausztriai Kitzbühelben, ahol együtt múlatta az időt a Red Bull és az AlphaTauri versenyzőivel.

Helmut Marko szerint a négyszeres világbajnok nem véletlenül látogatott el oda, arra számíthatott, hogy a Red Bull vezetőségének tagjai is ott lesznek – csakhogy csalódnia kellett. A szakember ráadásul leszögezte, Vettelnek nincs visszaút a Red Bullhoz.

„Sebastian egyértelműen puhatolózni akart, hogy visszatérhet-e hozzánk 2021-ben. De a ténytől függetlenül, hogy Kitzbühelben nem volt ott közülünk senki, aki döntéseket hoz: erre nincs lehetőség” – idézi Marko szavait az f1-insider.com

„Sebastiannak négyszeres világbajnokként nyilván vannak bizonyos financiális igényei. De mivel hosszú távú szerződésünk van Max Verstappennel, ami szintén nem volt olcsó dolog, nem akarunk megengedni magunknak még egy nehézsúlyút. Ez a sajnálatos helyzet. Seb érkezhetett volna egy kis pénzzel, de ezt nem kérhetjük tőle.”

Vettel jelenleg évi mintegy 30 millió eurót keres a Ferrarinál, a csapat pedig nemrég 2024 végéig meghosszabbította csapattársa, Charles Leclerc szerződését, így a négyszeres világbajnoknak bizony el kell gondolkodnia a folytatáson.

„Sebastian egy kicsit átigazolási csapdában van” – fogalmazott Helmut Marko. „A Ferrari elkötelezte magát Leclerc mellett, mi pedig Max Verstappen mellett. Minden, amit tehet, hogy nagyon jól teljesít idén – amire szerintem képes lesz, ha az autó is fekszik neki.”

„Ha egyértelműen legyőzi Leclerc-t, a Ferrarinak el kell gondolkodnia rajta. És akkor a Mercedes számára is érdekes lehet. A német útlevele biztosan nem jelentene hátrányt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!