Red Bull: Vettel eltökéltsége mérnöki szempontból is sokat segített nekünk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel eltökéltsége mérnöki szempontból is sokat segített nekünk

HIRDETÉS
A Forma-1-től visszavonult Sebastian Vettelt méltatta nemrég volt csapata, a Red Bull két kulcsembere, Christian Horner és Adrian Newey.
Sebastian Vettel, Red Bull, Red Bull's first win in Formula One, 2009, Chinese Grand Prix, Shanghai

A német versenyző az energiaital-gyárosok színeiben érte el legnagyobb sikereit a száguldó cirkuszban: 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet szerzett, mielőtt a Ferrarihoz igazolt. Az elmúlt években az Aston Martin színeiben versenyzett az F1-ben, a 2022-es szezont követően pedig szögre akasztotta sisakját.

A Red Bull nemrég egy közös interjúra invitálta Christian Horner csapatfőnököt, valamint Adrian Newey főtervezőt, akiket természetesen Vettelről is megkérdeztek. Horner elárulta, nagyon hamar tudták, hogy a német pilóta személyében egy kiemelkedő tehetséggel van dolguk.

„Sebastian a juniorcsapat „terméke” volt, szóval láthattuk, hogyan fejlődött a Forma-3-ban, illetve már azt megelőzően, a Forma-BMW-ben. Aztán a BMW tesztpilótája lett, a Toro Rosso pedig lehetőséget adott neki a feljebb lépésre” – magyarázta Horner. „Amint Sebastian megkapta ezt a lehetőséget, teljesen világos volt, hogy kiemelkedő tehetség.”

„Sebastian hihetetlenül keményen dolgozott, és hihetetlenül eltökélt volt. Minden követ megmozgatott. Gyakran ő volt az utolsó a mérnöki irodában egy pénteki, vagy szombati nap végén.”

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey is ódákat zengett a négyszeres világbajnokról – ő a német pilóta személyiségéről, valamint munkához való hozzáállásáról is ejtett néhány szót.

„Egy legenda. Bár nem angol anyanyelvű, hihetetlenül értette az angol humort, és képes volt felidézni és utánozni azt. Nagyon metodikus hozzáállással rendelkezett, és keményen bánt magával” – magyarázta a szakember.

„Ha elkövetett egy hibát, akkor meg akarta azt érteni – tudni akarta, miért hibázott, és jobb akart lenni. Nagyon ritkán követte el kétszer ugyanazt a hibát. Rengeteg időt töltött a szimulátorban, tesztelte az elméleteinket, és dolgozott azon, hogy kitalálja, mire van szükség. Ez az eltökéltség pedig mérnöki oldalról segített bennünket abban, hogy jobbá tegyük az autót.”

„És ez az eltökéltség a csapatra is átragadt, ők is készek voltak megtenni azt a plusz mérföldet, mert látták a munkához való hozzáállását.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!