Red Bull: Vettel hülye lenne a Ferrarihoz szerződni

Nem tulajdonít nagy jelentőséget a Sebastian Vettellel, valamint a Ferrarival kapcsolatos spekulációknak a Red Bull Racing csapata – árulta el az enerigaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko a német sajtónak.


Nem tulajdonít nagy jelentőséget a Sebastian Vettellel, valamint a Ferrarival kapcsolatos spekulációknak a Red Bull Racing csapata – árulta el az enerigaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko a német sajtónak.

Vettel szerződése 2012 végén jár le az osztrák csapattal, és a német versenyző saját bevallása szerint egyszer szeretne a Ferrari alakulatához szerződni.

Éppen emiatt a nemzetközi sajtóban időről-időre felreppennek olyan híresztelések, melyek szerint a regnáló világbajnok Maranellóba szerződhet Felipe Massa helyére, ám a legvadabb spekulációk szerint már egy előszerződést is aláírt az olaszokkal.

A Red Bull azonban nem aggódik a pletykák miatt, hiszen tudják, amíg versenyképes autót biztosítanak a fiatal tehetségnek, addig biztosak lehetnek abban, hogy náluk marad.

„Teljesen természetes dolog, hogy egy versenyző a Ferrariról álmodozik, és hogy a Ferrari figyelemmel kíséri az olyan versenyzőket, mint Sebastian” – mondta Helmut Marko a Bildnek nyilatkozva.

„De csak a Ferrari mítoszáért Sebastian nem fog elhagyni minket. Elég intelligens ahhoz, hogy tudja, a körülményeknek is megfelelőnek kell lenniük. Amíg Fernando Alonso ott van, addig nem fog oda menni, hülye lenne.”

„Mi vagyunk a világbajnoki címvédő csapat. Amíg olyan csomagot bocsátunk Sebastian rendelkezésére, ami jobb, mint a többieké, addig nem megy sehova pusztán az imázs miatt.”

A szakember hozzátetette, meggyőződése, hogy idén képesek lesznek megvédeni a bajnoki címet, különösen akkor, ha sikerül javulniuk a megbízhatóság terén.

„Tavaly Sebastian 66 pontot veszített mechanikai hibák miatt. Ezeket a pontokat gyakorlatilag Fernando Alonsónak ajándékoztuk. Ha sikerül felülkerekedni ezeken a problémákon és nem leszünk balszerencsések, meg fogjuk védeni a címet.”

„Aztán ott van még Sebastian is – a világbajnok. Egy évvel érettebb lett és már javában a következő bajnoki címen töri a fejét.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS