Red Bull: Vettel megmutatta, mekkora csapatjátékos - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel megmutatta, mekkora csapatjátékos

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel vasárnap bizonyította, mekkora csapatjátékos, amikor kiesése után a bokszutca faláról kísérte figyelemmel az Abu Dhabi Nagydíjat.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel vasárnap bizonyította, mekkora csapatjátékos, amikor kiesése után a bokszutca faláról kísérte figyelemmel az Abu Dhabi Nagydíjat.

Vettel a pole pozícióból vághatott neki a legutóbbi viadalnak, ám már a második kanyarban defektet kapott, mely miatt feladni kényszerült a futamot.

A német eztán a csapat vezérlőpultjához sietett, és a csapatfőnökkel, valamint a mérnökökkel együtt nézte végig a futamot. Horner úgy véli, mindez része Vettel személyiségének, hiszen könnyen megtehette volna, hogy csalódottságában fogja magát, és elhagyja a versenypályát.

„Úgy gondolom, ez is része az ő személyiségének. Mint egy szivacs,úgy szívja magába az információt” – mondta a szakember.

„Lehetőséget látott arra, hogy tapasztalatával segítse csapattársát, mint ahogy azt is megtudhatta, milyen munka folyik a bokszutca falánál. Láthatta, hogyan hozunk meg egy-egy döntést a futam során.”

„Arra törekszik, hogy megértsen mindent, és hogy annyi tanácsot és segítséget nyújtson, amennyit csak tud. Felajánlotta tapasztalatát, és egyszerűen érdekelte, hogy dolgozunk a vezérlőpultnál, és hogy miképp bontakozik ki a stratégia.”

Horner elismerte, Vettel rendkívül csalódott volt kiesése miatt, hiszen biztos volt abban, hogy tovább növelheti győzelmei számát Abu Dhabiban.

„Az egész csapat nagyon csalódott volt, mert nagyszerű pozícióban voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt. Seb fantasztikus munkát végzett az időmérőn, úgy gondolom, pályafutása egyik legjobb körét rakta össze, mellyel megszerezte az első rajtkockát.”

„Mindent remekül csinált, szépen eljött a rajtnál, kényelmesen vezetett az első kanyarig, és irtózatos balszerencse után volt kénytelen feladni a futamot. Tehát természetesen csalódott volt, de nem akarta sietve elhagyni a pályát. Odajött, hogy segítse csapatát, és megpróbált segíteni csapattársának.”

Hirdetés

„Viszont elhatározta, hogy szép teljesítménnyel zárja az évet, és meggyőződésem, hogy két hét múlva, Brazíliában vissza fog vágni.”

A Red Bull Racing vezére hozzátette, Abu Dhabi ismét emlékeztette őket arra, miért is nem vehetik soha biztosra a futamgyőzelmet.

„Teljes mértékben. Ez az oka annak, miért is örülünk annyira minden egyes futamgyőzelemnek. Megnyerni egy versenyt rendkívül nehéz. Mindennek össze kell jönnie, és az idei a legfigyelemreméltóbb idénye ennek a csapatnak.”

„18 versenyből 11-et nyertünk meg, egy híján az összes pole pozíciót bezsebeltük, megnyertünk két világbajnoki címet három versennyel a bajnokság vége előtt. Jó lett volna megőrizni veretlenségi sorozatunkat Abu Dhabiban, de sajnos a defekt miatt erre nem volt lehetőségünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!