Red Bull: Vettel nem akarja elhagyni a csapatot - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel nem akarja elhagyni a csapatot

HIRDETÉS

A Red Bull vezetése biztos abban, hogy Sebastian Vettel mindaddig nem akar majd más csapatnál versenyezni a Forma-1-ben, amíg biztosítani tudnak számára egy versenyképes autót.


A Red Bull vezetése biztos abban, hogy Sebastian Vettel mindaddig nem akar majd más csapatnál versenyezni a Forma-1-ben, amíg biztosítani tudnak számára egy versenyképes autót.

Miután Vettel zsinórban megszerezte negyedik bajnoki címét, egyesek úgy vélik, hogy a német pilóta készen áll a csapatváltásra, hogy új motivációt találjon, ahogy azt Michael Schumacher is tette, mikor két bajnoki cím után elhagyta a Benettont és a Ferrarihoz csatlakozott 1996-ban.

Azonban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner és technikai vezére, Adrian Newey úgy gondolja, hogy Vettel másképpen működik, és teljesen lojális jelenlegi csapatához.

„Úgy gondolom, hogy minden versenyző a mi autónkban szeretne ülni jelen pillanatban” – mondta Horner. „Sebastian élvez nálunk versenyezni, a csapattal nőtt fel, a csapat szerves része, miért is akarna máshol lenni?”

„Minden sikerét a Milton Keynes-ben tervezett autókkal érte el, a Red Bull junior programjának tagja, és Dietrich Mateschitz (a Red Bull tulajdonosa) 13/14 éves kora óta patronálja.”

„Természetesen nincs garancia, de ez nem a szerződésekről, vagy ehhez hasonló dolgokról szól. Ez a kapcsolatról szól, Sebastian totálisan bízik a csapatban, és ez fordítva sincsen másképp.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte eljön-e az idő, mikor Vettel egy másik csapatnál szeretne kihívást találni, Newey így folytatta: „Elképzelhető. Ahogy Sebastiant ismerem, tisztában van a statisztikákkal, és érdeklődik a sportág története iránt.”

„Élvezi azt a légkört, ami itt, a Red Bullnál uralkodik. Sikerült egy őszinte sportcsapatot létrehozni, és ezen nem is akarunk változtatni, nem akarunk olyanok lenni, amilyenekké nem szeretnénk válni. Egy meglehetősen lepukkant gyárunk van Milton Keynes-ben, semmi csillogás.”

„A földön akarunk maradni, kreativitás veszi körbe a csapatot és nagyon keményen dolgozunk. Azt gondolom, hogy Sebastian nagyra értékeli mindezt, és az összes dolgozó így van ezzel. Ez a négy világbajnoki cím a kemény munka, a kreativitás és az összes ember tehetségének eredménye.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!