Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint újabban szinte rá sem ismerni korábbi versenyzőjükre, Sebastian Vettelre, akit érthető módon nagyon felzaklatott az, hogy a Ferrari nem hosszabbította meg szerződését 2021-re.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk after the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018 in Shanghai, China.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A maranellóiak még tavasszal jelentették be, nem újítják meg a négyszeres világbajnok kontraktusát, aki így távozni kényszerül a csapattól. Azóta az is kiderült, Vettel a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja.

A német versenyző korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull Racinggel, ám már az elmúlt években is rengeteget hibázott a Ferrarinál, idén pedig abszolút árnyéka régi önmagának.

Helmut Marko szerint Vettel nagyon nincs egyben fejben.

„Nagyon bizonytalan, szokatlaul sokat hibázik időről időre” – mondta a szakember a Sky Sportsnak adott interjúban. „És nem lehet letagadni azt sem, hogy átlagosan 2-3 tizeddel elmaradt Leclerc-től.”

„Sebastian egy érzékeny egyéniség, habár már régóta a Forma-1-ben van, és ez a szakítás nagyon felzaklatta őt. És ez nem az a Vettel, akit mi annak idején megismertünk. Akit most látunk, az nem az a Sebastian, akivel négy világbajnoki címet szereztünk.”

„Soha nem volt még ilyen helyzetben. És ez most egy lefelé ívelő spirál. Néha amatőr hibákat is elkövet, ez pedig kétségkívül a psziché eredménye. Ez is mutatja, mennyire fontos a hideg fej és az erős mentális állapot a versenyzésben. Momentán az egyáltalán nem működik nála.”

Marko azt reméli, Vettel az Aston Martinnál rátalál régi önmagára.

„Versenyképes csomag lesz, az egyszer biztos!” – mondta a szakember, majd hozzátette, reméli, fair módon bánnak majd Vettellel.

„Amikor azt hallani, hogy az összes fejlesztést először Stroll Jr. kapja meg, és csak utána Perez… Remélem, hogy fair módon bánnak Vettellel!”

Hirdetés

Marko szerint Vettel fontos az Aston Martin imázsa szempontjából, „Lance Strollé viszont jobb lehet azzal, ha legyőz egy négyszeres világbajnokot”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!