Red Bull: Vettel többé már nem első számú pilóta a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel többé már nem első számú pilóta a Ferrarinál

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Sebastian Vettelnek nem lesz könnyű dolga az idei évben a Ferrarinál, ha meg akarja tartani versenyzői ülését 2021-ben.

A Red Bull Max Verstappennel 2023-ig szerződést hosszabbított, azonban az még kérdés, hogy a holland mellett ki lesz az istálló másik versenyzője a következő évtől. A hírek szerint Sebastian Vettel korábban már puhatolózni akart a Red Bullnál a lehetőségekről, azonban Helmut Marko szerint nincs esély arra, hogy a német hozzájuk kerüljön

„Ennek nagyon alapvető pénzügyi okai vannak. Nem engedhetünk meg magunknak két ilyen topsztárt” – mondta Marko a német Sky-nak.

A Ferrari Charles Leclerc-rel 2024 végéig szerződött le, azonban Vettel kontraktusa 2020 végén lejár – Marko szerint Vettelnek bizonyítania kell, ha jövőre is a Ferrarinál versenyezne. 

„Ha Vettel folytatni szeretné, és egy jólfizető szerződést szeretne egy versenyképes csapattal, akkor nagyon jó szezont kell teljesítenie” – folytatta. 

Charles Leclerc bebiztosította azt, hogy Sebastian elvesztette az első számú státuszát, viszont ő négyszeres világbajnok, és az is marad. De nem lesz annyira könnyű neki, mint amikor nálunk volt, mert nem domináns az autója. Ki kell lépnie majd a komfortzónájából” – tette hozzá a szakember. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!