Friss hírek

Red Bull: Vettelnek nincs hely nálunk

Nem térhet vissza a Red Bull Forma-1-es csapatához a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettel – szögezte le az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

A Ferrari kedden jelentette be, a 2020-as év végén távozik a csapattól Sebastian Vettel. Azt egyelőre nem tudni, a német marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, mely csapatnál, értesüléseink szerint azonban legalább egy istállóval egyeztetéseket folytat.

Sajtóhírek szerint Vettel helyét a McLarentől érkező Carlos Sainz veszi majd át, míg Daniel Ricciardo a McLarennél folytatja.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Motorsport-Total.com című lapnak adott interjújában a Ferrari bejelentése után kifejtette, az biztos, hogy Vettel nem tér vissza az osztrák csapathoz, ahol 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett.

„Nem lesz két „V” a Red Bull Racingnél, financiális szempontból nem szeretnénk. És nem is engedhetjük meg magunknak” – mondta a szakember.

Bár Vettel a Ferrari közleményében úgy fogalmazott, nem anyagi okok miatt távozik a csapattól, Helmut Marko szerint a német versenyző így is rengetegbe kerülne.

„Az az összeg, amit a Ferrari kínált neki, és amit [Alex] Albon keres, mérföldekre van egymástól.”

Vettel szerződtetéséről egyébként nem esett szó sem a versenycsapat Milton Keynes-i központjában, sem a Red Bull vállalatánál.

„Jelenleg egyáltalán nem időszerű számunkra” – mondta Marko, még ha el is ismerte, időnként beszélnek Vettellel.

„Mindig kapcsolatban vagyunk. De tájékoztattuk arról, hogy jelenleg biztos, hogy Max az első számú versenyző nálunk. És nem akarunk, és nem is engedhetünk meg magunknak két sztárpilótát.”

Marko egyébként a Sky-nak adott másik interjújában beszélt arról is, szerinte Vettel a visszavonulás mellett dönthet.

„Leclerc jövője biztos a Ferrarinál, és úgy tűnik, Hamilton is aláír a Mercedeshez. Verstappen pedig fix nálunk, szóval nincs sok alternatíva” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!