Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Red Bull: Webber maradhatott volna, ha akar

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, a Forma-1-ből búcsúzó Mark Webber képes lett volna arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen tovább az autósportok királykategóriájában.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, a Forma-1-ből búcsúzó Mark Webber képes lett volna arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen tovább az autósportok királykategóriájában.

Az ausztrál versenyző a Brazil Nagydíjon elköszönt a száguldó cirkusztól, jövőre ugyanis már a Porsche színeiben folytatja a német konszern sportautó-programjában.

Horner azonban elárulta, a 37 esztendős versenyző folytathatta volna a Forma-1-ben, ha szerette volna.

„Ha a folytatás mellett döntött volna, persze” – mondta a Red Bull csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak.

„Még mindig egy rendkívül magas szinten teljesít. A probléma az, hogy Mark kiszeretett a Forma-1-ből, és készen áll arra, hogy egy új kihívással nézzen szembe az életben.”

„Izgatottan várja már mindezt, az időzítés pedig abszolút megfelelő számára.”

Horner szerint Webbert sokan alulértékelik, véleménye szerint ugyanis nem helyénvaló összehasonlítani őt a Forma-1-ben abszolút domináló Sebastian Vettellel.

A német Webber mellett összesen 38 futamot nyert meg, míg az ausztrál neve mellett mindössze 9 elsőség szerepel.

„Az emberek alábecsülik, milyen jó is valójában Sebastian. Hétről-hétre ellene küzdeni óriási feladat, és időbe telik, amíg Mark is ráeszmél, hogy milyen jó is volt Sebastian. Ez pedig más megvilágításba helyezi az ő teljesítményét is.”

„Mark Webber egy igazán kifinomult versenyző. Pályafutása korai szakaszában az időmérők specialistájának tartották, és csak Sebastian teljesítménye miatt kerül más megvilágításba Mark szereplése.”

„Voltak fantasztikus versenyei, és egyszerűen csak óriási balszerencse számára, hogy megkapta maga mellé Sebastiant. Ha nincs Sebastian, jó eséllyel bajnok lett volna belőle.”

Horner emellett méltatta Webbert, aki elmondása szerint rendkívül komoly szerepet játszott abban, hogy a Red Bull a Forma-1 meghatározó csapatává lépjen elő.

„Rendkívül fontos szerepet játszott az autó fejlesztésében, a konstruktőri bajnokságban szerzett pontjai is aranyat értek, és ott van még az a kilenc futamgyőzelem is. A négy konstruktőri bajnoki cím nem lett volna elérhető nélküle. Kulcsszerepet játszott mindebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!