Red Bull: Webbernek nagy lökést adhat a győzelem - F1VILÁG.HU

Red Bull: Webbernek nagy lökést adhat a győzelem

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, Mark Webbernek nagy lendületet adhat a téli felkészülésben az, hogy nyerni tudott az idei év utolsó F1-es viadalán, Brazíliában.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, Mark Webbernek nagy lendületet adhat a téli felkészülésben az, hogy nyerni tudott az idei év utolsó F1-es viadalán, Brazíliában.

Az ausztrál versenyző a második helyről rajtolva diadalmaskodott Interlagosban, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy úgy örökölte meg a vezetést csapattársától, Sebastian Vetteltől, hogy a németet technikai probléma hátráltatta.

„Nagyszerű, hogy Mark nyerte meg a versenyt. Szerintem nagyon-nagyon kemény lett volna számára, ha úgy vonul a téli szünetre, hogy Seb 11 versenyt nyert, ő pedig egyet sem” – magyarázta a Red Bull Racinget irányító Horner.

„Szóval vitathatatlanul az egyik legjobb verseny, amit megnyerhetett, az az utolsó volt. Nagyon stílusosan vághat neki a télnek, de biztos, hogy kiértékeli majd az idei esztendőt.”

„Seb rendkívül magas szintet képviselt 2011-ben, ez pedig súlyosbította Mark problémáit. Olyan csapattárs ellen kellett harcba szállnia, aki fenomenális formában van, rendkívül szinten teljesít, és ez a győzelem kétségtelenül nagy lökést ad számára.”

„Ez volt az első diadala a tavalyi Magyar Nagydíj óta, és harmadik lett a bajnokságban. Remélhetőleg a téli időszakban lesz egy kis lehetőségünk arra, hogy pihenjünk, feltöltődjünk, hogy aztán 2012-ben még erősebben térjünk vissza.”

Horner elismeri, Webber kissé csalódott, amiért nem éles versenyben győzte le Vettelt, azonban biztos abban, hogy győzelmének köszönhetően önbizalomtól telve készülhet a következő esztendőre. A csapatfőnök emellett cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint szándékosan játszották az ausztrál kezére az elsőséget.

„Szerintem Mark egy kicsit visszafogott, mert szerette volna fair, egyenes küzdelemben megverni Sebet. Viszont azt, hogy ölébe hullik a vezetés, minden versenyző elfogadja. Ez része az autóversenyzésnek. Ha bárki is azt gondolná, hogy így találtuk ki, akkor őszintén, kezemet a szívemre téve mondhatom, hogy ez egy valódi probléma volt Sebastian esetében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!