Friss hírek

Reform előtt áll az igazságszolgáltatás az F1-ben

A Forma-1-es versenyzők egyre jobban támogatják a stewardok rendszerének átdolgozását, miután a sportfelügyelők több vitatható büntetést is kiosztottak a múlt héten megrendezett Japán Nagydíjon.

A Forma-1-es versenyzők egyre jobban támogatják a stewardok rendszerének átdolgozását, miután a sportfelügyelők több vitatható büntetést is kiosztottak a múlt héten megrendezett Japán Nagydíjon.

Már korábban is számos kritika érte a sportfelügyelőket, akik sokak szerint egyáltalán nem konzekvensek, és olykor azonos bűnökért más és más büntetéssel “jutalmazzák” a delikvenseket.

A versenyzők azonban a japán futamon történtek után, ahol a sportfelügyelők több vitatható büntetést is kiosztottak, arra szólították fel az illetékeseket, hogy reformálják meg a jelenlegi rendszert, és a stewardok mellé ültessenek egykori versenyzőket, akik tanácsokkal, “belső” információkkal segíthetnék a szakembereket.

“Személy szerint voltak olyan esetek, mikor a büntetést nem tartottam fairnek” – mondta a Toyota olasz pilótája, Jarno Trulli az Autosportnak Kínában.

“Mindig is amondó voltam, hogy meg kellene próbálnunk egy versenyzőt, egy profi versenyzőt a stewardok mellé ültetni, ugyanis nekik semmi elképzelésük nincsen a versenyzésről.”

“Ez az igazság. Valahogyan el tudják képzelni a dolgokat, de fogalmuk nincs a versenyzésről. Egy versenyző sokkal tisztább képet tudna adni nekik a helyzetről. Egy versenyzői vélemény biztosan javítana a helyzeten, és sokkal konzekvensebb döntések születnének.”

“Nem azt mondom, hogy ez megoldaná az összes konfliktust, hiszen a mai világban nincs két olyan ember, akinek egyezik a véleménye, valakinek tetszene, valakinek pedig nem tetszene az adott döntés.”

“Még ha jó és igazságos döntést is hozol, megosztod az embereket, azonban azt gondolom, hogy egy versenyző sokkal tisztább képet tudna adni az adott helyzetről, és konzekvensebb döntések születnének.”

A Honda brit pilótája, Jenson Button is úgy gondolja, hogy egy versenyző komolyan segíthetné a stewardok munkáját.

“Egy tapasztalt valakire van szükségünk” – mondta. “Szerintem a stewardok jól végzik a dolgukat, azonban egy tapasztalt versenyző sokat tudna segíteni nekik, de nem egy olyasvalaki, aki 15-20 éve volt a mezőnyben, hiszen azóta rengeteget változtak a dolgok.”

“Egy olyasvalakire lenne szükségünk, aki benne volt a sportban, és tudja, hogy mit jelent letérni a pályáról, majd visszatérni oda.”

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a következőkkel folytatta: “Jó ötletnek tartom egy ex-versenyző kinevezését, aki sokat tudna segíteni, mert néha nagyon nehéz meghozni egy-egy döntést úgy, hogy soha nem vezettél Forma-1-es autót.”

“Egy tapasztalt versenyző segítségével pedig konzekvens büntetések születhetnének. Ez pedig nagyon fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!