Remekelt a Williams pilótanője Hockenheimben

Remekül szerepelt a Német Nagydíj pénteki nyitóedzésén Susie Wolff, a Williams Forma-1-es csapatának női tesztpilótája.


Remekül szerepelt a Német Nagydíj pénteki nyitóedzésén Susie Wolff, a Williams Forma-1-es csapatának női tesztpilótája.

A 31 esztendős versenyzőnő már Silverstone-ban is kipróbálhatta a csapat idei versenygépét, akkor azonban nem sokat dolgozhatott, az ugyanis egy műszaki hiba miatt megállt alatta.

Ma délelőtt, Hockenheimben aztán újra lehetőséget kapott, és bár kisebb elektronikai hiba ezúttal is hátráltatta, végül mindössze 2 tizedmásodperccel maradt el a másik williamses, Felipe Massa legjobbjától.

Márpedig teljesítményét mindenki árgus szemekkel figyelte, 22 év után ugyanis Wolff volt az első nő, aki hivatalos Forma-1-es eseményen vehetett részt.

„Elég nagy szenzáció volt a silverstone-i dolog, hiszen történelminek ígérkezett az a lehetőség – de számomra az, ha körözhetek, fontosabb, mint 1000 kimondott szó” – mondta a Williams versenyzője.

„Olyan sokszor kérdezgettem: elég jó vagyok? Egy nő elég jó tud lenni itt? Elég erős? De amikor felveszem a sisakot és kimegyek a pályára, nem vagyok más, mint a többiek. És ezt meg kellett mutatnom.”

„Silverstone-ban elszalasztottam a lehetőséget, szóval fontos volt, hogy itt most jól teljesítsek. Úgy éreztem, készen állok, de ahogy azt mindannyian tudjuk, ez egy nagyon kemény világ. Nem könnyű esélyt kapni, de számomra ez egyértelműen egy komoly előrelépés volt az utamon.”

Wolff a jövőben továbbra is sokat dolgozik majd a Williams szimulátorával, de reméli, hamarosan ismét élesben is vezetheti a csapat versenygépét.

„A csapat elégedett volt a teljesítményemmel, szóval ez egy fontos lépés volt a helyes irányba. Most látnom kell, hogy mi valósítható meg. Nehéz lesz idén újra autóba ülni, ez világos, de mindenképpen szerepel a listámon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!