Remekül bánik a gumikkal a Red Bull, Perez a győzelemért harcolna vasárnap - F1VILÁG.HU

Remekül bánik a gumikkal a Red Bull, Perez a győzelemért harcolna vasárnap

HIRDETÉS
Sikerült hasznos ismereteket szerezni a Pirelli abroncsairól, ennek köszönhető az, hogy a Red Bull Imolában látszólag jobban bánik a gumikkal, mint riválisa, a Ferrari – mondja a csapat rutinos pilótája, Sergio Perez.
IMOLA, ITALY - APRIL 23: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A mexikói a 7. helyről rajtolva a 3. helyen ért célba az Emilia-Romagna Nagydíj szombati sprintfutamán, melyet csapattársa, Max Verstappen nyert meg, miután a verseny hajrájában meg tudta előzni a gumikkal egyre inkább küszködő Charles Leclerc-t.

Perez is több előzést bemutatott az imolai sprinten, így elmondható, hogy kiválóan hangolt a vasárnapi főversenyre, ahol reményei szerint a győzelemért csatázhat majd.

„Jól sikerült a rajt, sikerült két pozíciót is nyerni. A biztonsági autós újraindítás után aztán elkaptuk Kevint [Magnussen] és Landót [Norris] is, és igazán erős tempót tudtunk diktálni, amit nagyszerű volt látni” – mondta a mexikói versenyzői újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak Imolában, majd hozzátette, egy kicsit meglepődött azon, ahogy Magnussen elkezdett cikázni előtte: „Igen, eléggé meglepett, mert elkezdett cikázni, amikor már közvetlenül mögötte voltam. Egy kicsit frusztráló volt, de szerintem a gumijait melegítette, én pedig csak túl közel voltam hozzá.”

Perez úgy érzi, sikerült javítania a kiábrándítóan alakult időmérőt követően, és beszélt arról is, miért jobb a Red Bull gumikezelése Imolában, mint a Ferrarinak.

„A verseny nagyon rövid volt, főleg a biztonsági autós szakasszal együtt. De jól ment, sikerült minimalizálni a károkat. A tempónk megvolt tegnap az esőben is, csak éppen nem sikerült jól összerakni a dolgokat, amikor igazán számított. Remélem, hogy holnap a győzelemért harcolhatunk majd.”

„Azt gondolom, megtanultuk, mennyire érzékenyek ezek a gumik. Melbourne-ben rendkívüli módon degradálódtak, itt viszont a Ferrari autóin jobban használódnak az abroncsok. De meggyőződésem, hogy vasárnap képes lesz reagálni rá a Ferrari, és sokkal szorosabb lesz.”

Perez hozzátette, nincs felállított sorrend a Red Bullon belül, így nem kell besorakoznia Verstappen mögé: „Szabadon harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Remekül bánik a gumikkal a Red Bull, Perez a győzelemért harcolna vasárnap
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!