Friss hírek

Remekül ment Perez első tesztnapja a Red Bullnál

NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during the Red Bull Racing filming day at Silverstone on February 23, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing)
A Red Bull 2019-es autójával körözhetett kedden, Silverstone-ban az osztrák istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói pilóta Alex Albon helyét vette át az energiaital-gyárosoknál, szerdán pedig már a nemrég bemutatott új, RB16B jelű versenyautóval körözhet.

Ahhoz viszont, hogy mihamarabb formába lendüljön, Perez kedden a két évvel ezelőtti modellel körözhetett az esős Silverstone-ban. Elmondása szerint egy álma válik valóra azzal, hogy idén a Red Bullnál versenyezhet.

„Lenyűgöző nap volt, az első napom a Red Bull Racingnél” – mondta a rutinos mexikói a tesztnap végén. „Különleges volt látni a nevem az autón, határozottan egy álmom válik valóra.”

„Azt kell mondanom, nagyon elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit a kényelem tekintetében elértünk. Nyilván 7 évig vezettem ugyanazt az autót, ültem ugyanabban az ülésben, és használtam bizonyos pedálokat – szóval kihívást jelent most mindezeket megváltoztatni. De keményen dolgozunk. Határozottan remek előrelépéseket tettünk ezen a téren, és azt kell mondjam, már az első napon nagyon kényelmesen éreztem magam.”

„Végsősoron ez is egy Forma-1-es autó, az üléspozíció viszont más, mint ahogy a kormány, a tapadás, a gombok, a procedúrák, az erőforrás, az erőleadás és a nyomaték is” – magyarázta a mexikói.

„Persze rengeteget készültünk rá, sok időt eltöltöttem a szimulátorban, a gyárban. Azt kell mondjam, nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy az első nap alakult. Már ismertem a procedúrákat, de nyilván fejlődtem, és tanultam róluk.”

„Viszont nagyon jól sikerült a tesztre való felkészülés. Mint ahogy nagyon hasznos volt ez az első tesztnap a csapattal.”

Az idei szezont megelőzően csupán 3 napot tölthetnek teszteléssel a csapatok, ami azt jelenti, hogy Pereznek mindössze másfél napja lesz arra, hogy összecsiszolódjon az új autóval. Szerinte ezért is nagyon fontos, hogy a legtöbbet hozzák ki ezekből a filmforgatási napokból.

„Nagyon-nagyon jó, hogy a rendelkezésünkre állnak ezek a napok a csapattal, megismerhetem a srácokat, a mérnököket, gördülékenyebben megy az eszmecsere köztünk.”

„Másképp magyarázok az autóról, mint ahogy ők hozzászoktak, és ez fordítva is igaz. Fontos az is, hogy kényelmesen érezzem magam a cockpitben, hogy amikor megérkezünk Bahreinbe, rögtön a teljesítményre tudjak összpontosítani. Másfél tesztnap az autóban szinte semmi. Szóval minél többet tudunk körözni itt, annál jobban fel leszünk készülve a bahreini tesztre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Remekül ment Perez első tesztnapja a Red Bullnál
Bemutatta 2021-es fényezését Schumacher csapata, a Haas
Vettel: Az Aston Martinnak van egy előnye a Ferrarival szemben
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása