Reménytelen kérés a holland szurkolókhoz: ne fütyüljétek ki Hamiltont! - F1VILÁG.HU

Reménytelen kérés a holland szurkolókhoz: ne fütyüljétek ki Hamiltont!

HIRDETÉS
Max Verstappen két „hazai” pályáján folytatódik a Forma–1-es világbajnoki sorozat a Magyar Nagydíjat követő hosszú nyári szünet után. A belga és a holland futamon óriási nyomás nehezedik majd a címvédő Hamiltonra.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Race winner Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda past a grandstand full of his fans celebrating during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Getty Images/Getty Images)

Kiélezett szituációban érkezett el a vakáció az F1-es mezőny számára. A Brit Nagydíjon Hamilton és Verstappen csúnya ütközése borzolta a kedélyeket, míg a magyar versenyen Bottas tarolása. A finn pilóta már a rajtnál tönkretette Norris, Perez és Verstappen futamát.

Emiatt mindenki ideges folytatásra számít, és legfőképpen arra, hogy a holland szurkolók aligha fogják kímélni a Mercedes pilótáit. Akiket egyébként a versenybírák is hibásnak találtak az előbb felsorolt esetekben, és meg is kapták az értük járó büntetéseket.

A grandprix.com híre szerint az egykori F1-es pilóta Jan Lammers (aki nem mellesleg a Holland Nagydíj sportigazgatója) most arra kéri honfitársait, hogy sportszerűen szurkoljanak kedvenceiknek. Az ismertetett előzmények tükrében ez meglehetősen reménytelen vállalkozásnak tűnik, de mindenképpen értékelendő a gesztus.

Az 1979 és 1992 között 41 GP-futamon részt vett Lammers nem véletlenül fordult a nyilvánossághoz, a holland fanok ugyanis már a Hungaroringen is csúnyán kifütyülték és kipfujolták a rajtrácsra egyedül felálló Hamiltont. A zandvoorti pálya főnöke azért bízik benne, hogy a várt 105 ezres tömeg nem csinál majd botrányt a 36 év szünet után szeptember elején visszatérő Holland Nagydíjon.

„Amikor Hamilton megérkezik Hollandiába a versenyre, arra kérek mindenkit, hogy illendően fogadja, ne pedig ezzel a vulgáris kifütyüléssel. Mutassunk tiszteletet, hiszen egy hétszeres világbajnok érkezik hozzánk. Erre büszkének kell lennünk. A pfujolás ellenséges és oktalan viselkedés” – mondta Lammers a De Telegraaf című lapnak.

A grandprix.com szerint Hamilton veszélyes silverstone-i előzési kísérlete (amelynek végén Verstappen 51 G-vel csapódott a gumifalba) nem teremt megfelelő táptalajt a holland szurkolók illedelmes viselkedéséhez. Akik érthetően csalódottak, hiszen a Red Bull-pilóta két legutóbbi betlizése miatt Hamilton átvette a vezetést az összetettben.

Max Verstappen rajongója vagy? Akkor tedd azt, amivel valóban segítesz neki, és amire tényleg büszke lehet. Tudom, hogy nehéz megbocsátani annak, aki nem ismeri el a hibáját, de Max túllépett ezen, így tedd te is azt. Még egy csomó verseny és nagyszerű csata vár ránk a pályán. Hagyjuk, hadd dőljön el ott a harc!” – kérte újra Lammers, kissé azért odaszúrva a hétszeres brit világbajnoknak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!