Friss hírek

„Remeteként” élnek Hamiltonék, hogy elkerüljék a koronavírust

Rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetnie a Mercedes Forma-1-es csapatának Lewis Hamilton és Valtteri Bottas folyamatos tesztelésére, valamint a távolságtartási protokollok betartására azt követően, hogy a német istállónál felütötte a fejét a koronavírus – mondta pénteken Toto Wolff.

A Mercedes még csütörtökön jelentette be, egyik munkatársának koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott, ezt követően pedig az istálló összes tagját újra letesztelték.

Ennek eredményéről pénteken számoltak be kiderült, további egy szakember fertőződött meg a vírussal, illetve született egy „bizonytalan” eredmény is. További négy embert pedig szintén izolálnia kellett a csapatnak.

A Mercedes emiatt hat szakembert utaztatott angliai központjából a Nürburgringre, Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke pedig azt mondta, az érintett szakemberek a hét elején még negatív koronavírus-tesztet produkáltak.

„Folyamatosan tesztelünk Brackley-ben” – mondta a szakember. „Hétfő és szerda között mindenkit leteszteltünk, és egyetlen pozitív eset sem volt.”

„Aztán megérkeztünk, elvégeztünk egy második tesztet, és egy személy tesztje pozitív lett, és nyilván karanténba került. És mindenki, aki körülötte dolgozott az autón, ugyancsak karanténba került, nekik most volt egy második tesztjük, ami negatív lett.”

„És aztán lett egy második pozitív teszt is, és szintén mindenkit, aki vele dolgozott, karanténba helyeztünk. Hat szakember repült idén tegnap az Egyesült Királyságból, mindannyiukat teszteltük.”

„Ez nyilván nem egy kellemes helyzet, hiszen minden egyes személy fontos. De azt gondolom, olyasvalamiről van szó, ami el fog kísérni bennünket egy darabig.”

Wolff azt mondja, Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak „szinte remeteként” kell élnie, hogy elkerüljék a fertőződést.

„Nyilván a versenyzőket korlátozzuk a legjobban a csapatban. Nem egy kellemes helyzet ez számukra, hiszen szinte remeteként kell élniük, és így is tesznek. Az otthonukban maradnak. Nem mennek ki vacsorázni. Nem találkoznak annyi szakemberrel csapaton belül, mint mi.”

„Az értekezleteket Zoomon, vagy Microsoft Teamsen keresztül tartjuk, nem ülnek ott a mérnöki szobában – a saját helyiségükben vannak. Amennyire csak lehet, kerüljük a személyes érintkezést. Lényegében csak beülnek az autóba, vezetnek, és tartjuk a távolságot, miközben becsatoljuk őket.”

A Mercedes-főnök azt mondja, a világbajnoki cím szempontjából nagyon fontos, hogy megóvják pilótáikat.

„Nagyon kritikus a bajnokság szempontjából, ha ki kell hagyni egy vagy két versenyt. Szóval sajnos egy kicsit visszavonultan kell élniük. De azt gondoljuk, hogy helyes döntéseket hoztunk, és ezek megvédik őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!