Renault: A Red Bull fél, ezért nem engedte tesztelni Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 01: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 1, 2018 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Bizonyos szempontból „hízelgő” a Renault Forma-1-es csapata számára az, hogy a Red Bull tiltása miatt Daniel Ricciardo nem vezethette versenyautójukat a szezonzárót követő abu dhabi teszten.

Bizonyos szempontból „hízelgő” a Renault Forma-1-es csapata számára az, hogy a Red Bull tiltása miatt Daniel Ricciardo nem vezethette versenyautójukat a szezonzárót követő abu dhabi teszten.

Ricciardo nyáron döntötte el, hogy 2019-ben a Renault színeiben folytatja F1-es pályafutását, ám mivel év végéig szerződés kötötte a Red Bullhoz, az idényzáró teszten még nem vezethette a franciák versenyautóját.

Az ausztrál versenyző persze időközben ellátogatott a Renault enstone-i központjába, és elkezdett megismerkedni a mérnökökkel is – ám kétségkívül hasznos lett volna, ha kipróbálhatja a 2018-as Renault-t.

„Mindig vannak dolgok, amikből tanulhat egy csapat a versenyzővel való interakció során” – mondta Marcin Budkowski, a Renault F1-es csapatának ügyvezetője.

„Volt a szimulátorunkban, találkozott a mérnökeinkkel is. De nehéz volt, hiszen nem vezette az autót.”

„Nagyon szerettük volna, ha kipróbálhatja a versenygépünket Abu Dhabiban, de ezt nem tudtuk megvalósítani. Csalódottak voltunk, hogy nem kaphattuk meg a visszajelzéseit a tavalyi autóval kapcsolatban, hiszen azok nagyon hasznosak lettek volna számunkra.”

A szakember mindazonáltal hozzátette, bizonyos szempontból „hízelgő”, hogy a Red Bull eltiltotta Ricciardót a teszttől, ez ugyanis azt jelenti, hogy a riválisok tartanak tőlük.

„Anélkül, hogy ujjal mutogatnék, igazán hízelgő mindez, hiszen azt jelenti, hogy mások félnek tőlünk, és nem akarnak a kezünkbe adni olyat, amivel előnybe kerülhetünk.”

Fotó: Renault

Budkowski azt mondja, Ricciardo nagyon értékes tagja lesz a Renault Forma-1-es csapatának.

„Ő egy futamgyőztes. Olyan tapasztalatot hoz magával, amivel jelenleg nem rendelkezik a csapatunk. Évek óta dolgozott már egy topcsapatnál, szóval van némi rálátása az irányokra, az autófejlesztésre, az autóbeállításra vonatkozóan – mindez hasznos tanulnivaló lesz számunkra.”

„Óriási motivációt jelent mindenkinek az, hogy egy olyasvalaki csatlakozik hozzánk, mint Daniel.”

„Egy olyan csapattól érkezik mely a győzelmekért harcol, esetleg a világbajnoki címért. Hisz a projektünkben.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS