Renault: A Red Bull nem segít a talpra állásban

A Red Bull ügyvezetője, Cyril Abiteboul arra szólította fel a Red Bull Forma-1-es csapatát, fejezze be a francia motorgyártó nyilvános kritizálását, az ugyanis rengeteget árt a manufaktúrának.


A Red Bull ügyvezetője, Cyril Abiteboul arra szólította fel a Red Bull Forma-1-es csapatát, fejezze be a francia motorgyártó nyilvános kritizálását, az ugyanis rengeteget árt a manufaktúrának.

A Red Bull a Renault-val karöltve korábban négy egyéni és négy konstruktőri bajnoki címet nyert egyhuzamban, a V6-os erőforrások tavalyi bevezetése óta azonban a páros jobbára csak szenved – elsősorban a megbízhatatlan és gyenge motorok miatt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, illetve az istálló többi tagja emiatt többször nyilvánosan kritizálta is a Renault-t, és bár korábban a felek megállapodtak abban, hogy befejezik az egymásra mutogatást, Cyril Abiteboul, a francia gyártó ügyvezetője most mégis újra felhozta a témát.

„Amikor az ember nem éppen jó helyzetben van, és a dolgok nem működnek megfelelően, akkor nyilván kötelessége vállalni a felelősséget” – mondta a szakember.

„Ami nekünk jobban kellett bármi másnál, az az, hogy felépítsük magunkban az önbizalmat. 2005-höz tudnám hasonlítani a helyzetet, amikor megterveztünk és megépítettünk egy olyan motort, mely hozzásegített minket a világbajnoki címhez.”

„Most valahányszor próbáljuk kicsit felgyorsítani a dolgokat, rögtön kirugdosnak minket a pályára különféle kérdések miatt. Ez egy ördögi kör, amit meg kell fordítanunk.”

„Csak akkor leszünk képesek erre, ha megnyerjük a kis csatákat, amiknek hála megnő az önbizalmunk – úgy az egyénekben, mint az infrastruktúránkon belül. Ez az egyik nehézség, amivel szembe kell néznünk a Red Bull-lal kötött partnerségben.”

„Amikor nincs saját csapatod, sokkal nehezebb felépíteni ezt az önbizalmat. Ez az egyik dolog, amin dolgozunk. Arra törekszünk, hogy a Red Bull segítsen minket, ahelyett, hogy nyilvánosan kritizál.”

Abiteboul kifejtette, reméli, ezt a kérdést már sikerült tisztázniuk a Red Bull-lal.

„Tudják, mire van szükségünk ahhoz, hogy újra meglegyen az önbizalmunk. Olyasvalami ez, amit meg kell tenniük annak érdekében, hogy olyan sikereket érjünk el, mint a korábbi években. Azok a negatív megjegyzések, amik elhangzottak az év elején, nyilván nem segítenek. És ezt ők is jól tudják.”

„Azt gondolom, ez a legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznem – hogy újraépítsem az önbizalmat a Renault Sport F1-en belül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!