Renault: Alonso is azt mondja, felejtsük el 2021-et!

Sepang International Circuit, Sepang, Malaysia. Sunday 01 October 2017. Fernando Alonso, McLaren. World Copyright: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I5195 MalaysianGP2017
Fotó: McLaren
A Forma-1-be jövőre visszatérő kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt tanácsolta a Renault-nak, felejtsék el a 2021-es szezont, és koncentráljanak a 2022-ben érkező új szabályokra.

Alonso kétéves kihagyás után tér vissza a száguldó cirkuszba a Renault színeiben: az istállóval 2 évre szóló szerződést kötött, célja pedig az, hogy sikerre vigye a csapatot.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, Alonsót nem foglalkoztatja a 2021-es idény – szeretne a 2022-es szezonra összpontosítani, amikor jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai.

„Számára az egész 2022-ről szól” – mondta Abiteboul. „Majdhogynem nem is érdekli 2021.”

„Velünk fog versenyezni 2021-ben, szóval gondolhatnák, hogy nagyon is érdekli őt az, hogy minél versenyképesebbek legyünk. De valójában azt mondja, ’Tudjátok mit, srácok? Felejtsük el 2021-et!’.”

„Ez nem jelenti azt, hogy nem tesszük majd oda magunkat, de ez az egész 2022-ről szól.”

„Fernando kívülről-belülről ismeri a Forma-1-et. Megvan a képessége arra, hogy előálljon egy tervvel, egy stratégiával – nemcsak a versenycsapat számára, hanem egy egész Forma-1-es projekt szempontjából.”

„Az a fajta filozófia, amit ő magával hoz, rendkívül hasznos lesz nekem, mint csapatmenedzsernek, de sok más szakembernek is. Hasznos tud lenni az, ha egy kis nyugalom érkezik a csapathoz.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!