Renault: Alonso is azt mondja, felejtsük el 2021-et! - F1VILÁG.HU

Renault: Alonso is azt mondja, felejtsük el 2021-et!

HIRDETÉS
A Forma-1-be jövőre visszatérő kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt tanácsolta a Renault-nak, felejtsék el a 2021-es szezont, és koncentráljanak a 2022-ben érkező új szabályokra.
Sepang International Circuit, Sepang, Malaysia.
Sunday 01 October 2017.
Fernando Alonso, McLaren.
World Copyright: Steven Tee/McLaren 
ref: Digital Image _R3I5195 MalaysianGP2017

Alonso kétéves kihagyás után tér vissza a száguldó cirkuszba a Renault színeiben: az istállóval 2 évre szóló szerződést kötött, célja pedig az, hogy sikerre vigye a csapatot.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, Alonsót nem foglalkoztatja a 2021-es idény – szeretne a 2022-es szezonra összpontosítani, amikor jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai.

„Számára az egész 2022-ről szól” – mondta Abiteboul. „Majdhogynem nem is érdekli 2021.”

„Velünk fog versenyezni 2021-ben, szóval gondolhatnák, hogy nagyon is érdekli őt az, hogy minél versenyképesebbek legyünk. De valójában azt mondja, ’Tudjátok mit, srácok? Felejtsük el 2021-et!’.”

„Ez nem jelenti azt, hogy nem tesszük majd oda magunkat, de ez az egész 2022-ről szól.”

„Fernando kívülről-belülről ismeri a Forma-1-et. Megvan a képessége arra, hogy előálljon egy tervvel, egy stratégiával – nemcsak a versenycsapat számára, hanem egy egész Forma-1-es projekt szempontjából.”

„Az a fajta filozófia, amit ő magával hoz, rendkívül hasznos lesz nekem, mint csapatmenedzsernek, de sok más szakembernek is. Hasznos tud lenni az, ha egy kis nyugalom érkezik a csapathoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!