Renault: Alonso visszatért régi formájához

A Renault technikai vezetője, Bob Bell úgy gondolja, hogy Fernando Alonso ismét régi fényében tündökölt a múlt hétvégén megrendezett Szingapúri Nagydíjon, ahol megszerezte idei első futamgyőzelmét a királykategóriában.

A Renault technikai vezetője, Bob Bell úgy gondolja, hogy Fernando Alonso ismét régi fényében tündökölt a múlt hétvégén megrendezett Szingapúri Nagydíjon, ahol megszerezte idei első futamgyőzelmét a királykategóriában.

Bár a Renault igen gyengén teljesített az idei évben, Alonso egy pillanatig sem eresztett le, és mindent megtett azért, hogy harcba szállhasson az élmezőnnyel.

A spanyol versenyző a nehézségek ellenére is mindent beleadott, aminek meg is lett az eredménye, hiszen – a szerencsés biztonsági autós periódusnak köszönhetően – megszerezte idei első futamgyőzelmét Szingapúrban.

Bell is dicsérő szavakkal illette a kétszeres világelsőt, akinek formája a 2005-ös, illetve a 2006-os szezont idézte, mikor a Renault bezsebelte mindkét bajnoki címet.

“Számomra a régi Fernando volt” – mondta a szakember. “Soha nem adta fel, és mikor eljött az idő, nagyon keményen hajtott, hogy előnyre tegyen szert és a lehető legtöbb pontot szerezze meg.”

“Természetesen volt egy kis szerencséje a biztonsági autóval, azonban Fernando egész hétvégén fantasztikusan teljesített és a második biztonsági autós periódus után azonnal el tudott húzni Rosbergtől illetve Hamiltontól, ami szintén bizonyítja az autó erejét, és azt, hogy kivételes munkát végzett.”

Bell úgy érzi, a hétvégi futamon aratott győzelmük meggyőzheti Alonsót arról, hogy a csapattal maradjon.

A spanyol pilóta ugyan jelezte, hogy legszívesebben a Renault-val maradna, ahol abszolút otthon érzi magát, mégis hozzátette, elsődleges célja, hogy egy győzelemre esélyes autóban ülhessen a 2009-es szezonban.

A BMW és a Honda is bejelentkezett már Alonsóért. Előbbi logikus választás lehetne a spanyol pilóta számára, hiszen a német-svájci alakulat a jelenlegi mezőny harmadik legerősebb csapata, ám a Honda is már keményen készül a jövő évre, mikor a szabálymódosításoknak köszönhetően akár az élmezőnybe is kerülhet.

Bell azonban úgy gondolja, hogy a hétvégi futamgyőzelmük is bizonyította, ha minden jól alakul számukra, a francia gárda ismét egy világbajnok párost alkothat Alonsóval.

“Nagyon elégedett volt a csapattal, és úgy érzem, ez is bizonyította, hogy továbbra is képesek vagyunk a győzelemre” – mondta Bell. “Megmutattuk, hogy képesek vagyunk harcba szállni az élen állókkal, és ez sokkal többet jelent neki, mint maga a győzelem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS