Renault: Az új motor elég jó ahhoz, hogy utolérjük a Mercedest

A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul biztos benne, a Renault idei V6-os erőforrása elég jó lesz ahhoz, hogy a Mercedesszel egy szinten teljesítsen 2017-ben.


A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul biztos benne, a Renault idei V6-os erőforrása elég jó lesz ahhoz, hogy a Mercedesszel egy szinten teljesítsen 2017-ben.

A francia gyártó teljesen áttervezte V6-os turbómotorját, reményei szerint pedig az idei szezon során tovább tud javítani versenyképességén.

Hirdetés
 

A fejlődés már tavaly is látszott – azok után, hogy a Renault eldöntötte, gyári csapatként folytatja szereplését a Forma-1-ben.

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva a minap elárulta, nagyon bíznak az új erőforrásban – a legfőbb feladat viszont az lesz, hogy megbízhatóvá tegyék azt.

„Még meg kell erősítenünk azt a pálfordulást, amit tavaly kezdtünk, hiszen még nem végeztünk vele” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Egy teljesen új motorkonfigurációnk lesz az idei évre, az első kihívás pedig az lesz, hogy megbízhatóvá tegyük.”

„Azt viszont már biztosan tudjuk, hogy lesz benne annyi potenciál ahhoz, hogy teljesítmény tekintetében a Mercedes szintjére kerüljünk. Efelől semmilyen kétségünk nincs. És a jövőben talán arra is elég lesz, hogy megelőzzük a Mercedest.”

„Először azonban megbízhatónak kell lennie. Ez a legfőbb kihívás, és ez az, amit szeretnénk elérni. A megbízhatóság a kasztni fejlesztése szempontjából is nagyon fontos lesz.”

Abiteboul beszélt arról is, komolyak a Renault F1-es céljai, és folyamatosan zajlik egy olyan struktúra kialakítása, mely lehetővé teszi majd számukra, hogy a jövőben a bajnoki címekért harcoljanak.

„Azt gondolom, 2017 a konszolidáció éve lesz. Viry-ben leginkább a minőségre összpontosítunk a mennyiség helyett. Sőt, ami azt illeti, még kicsit vissza is foghatjuk a működésünket, hogy az új generációs erőforrásra fókuszálhassunk, és már gondolkodjunk a következő generáción.”

„Ami a kasztnit illeti: körülbelül 100 szakembert szerződtettünk, szóval 20 százalékkal növeltük a létszámot, ami óriási. Egy kicsit le fogjuk lassítani most a toborzást, hogy megbizonyosodjunk arról, mindenki megfelelően megveti a lábát nálunk.”

„De ami a „katonáinkat” illeti, hamarosan meglesz az a létszám, amit szeretnénk, és onnantól kezdve a struktúra menedzsmentjével foglalkozhatunk. Most arra szeretnénk összpontosítani, hogy megfelelő szakembereket nevezzünk ki a különféle részlegek vezetésére, ami a különféle szerződések miatt időigényes folyamat.”

„Minél magasabb rangú valaki, annál tovább tart megszerezni. De van néhány szakember, akik a szezon során csatlakozni fognak hozzánk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!