Friss hírek

Renault: Bottasszal és Vettellel is tárgyaltunk

Valtteri Bottasszal és Sebastian Vettellel is egyeztetéseket folytatott a Renault Forma-1-es csapata a 2021-es idény kapcsán, végül azonban Fernando Alonso mellett döntöttek, mert úgy vélték, a projekt szempontjából ő a legjobb választás az istálló számára.

Alonso több évre szóló szerződést kötött a csapattal, így jövőre harmadik etapját kezdi meg a Forma-1-ben a Renault-val. A spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban az enstone-i istállóval szerzett világbajnoki címeket az F1-ben.

A Renault tanácsadója, a korábbi négyszeres világbajnok Alain Prost elárulta, a Mercedes versenyzőjével, Valtteri Bottasszal, illetve a Ferraritól távozó Sebastian Vettellel is egyeztettek.

„Három nagy bajnok volt versenyben: Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas” – mondta Prost, majd hozzátette: „Sebastian esetében kevésbé volt nyilvánvaló a helyzet, mivel nem teljesen volt egyértelmű a motivációja.”

„Valtteri számára pedig azért is volt nehéz a dolog, mert most a legjobb autója van. Nem egy alternatívát szerettünk volna, hanem egy olyasvalakit, aki teljes mértékben elkötelezett a projekt mellett.”

Alonso érkezése marketingszempontból is egy jó választás a Renault számára, Prost azonban állítja, nem ez volt az elsődleges számukra.

„Hiba lett volna pusztán a marketing miatt döntést hozni. De a Forma-1-ben minden gyártó csökkenteni akarja a költségeket. Teljesen normális, hogy van marketingszempontja is a dolgoknak, de ez nem volt a fő ok.”

Prost elárulta, nem tartanak attól sem, hogy Alonsót egyébiránt egy igazán nehéz embernek tartják az F1-es paddockban.

„Ez egy olyan dolog, amit felhoztam előtte is. Őszintén szólva ez egy kockázati tényező, de nyíltan beszélt róla.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!