Renault: Egy csapat sem áll olyan jól 2021-re, mint mi!

F1 2021, Renault
Fotó: Renault
Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke meg van győződve arról, egyetlen más istálló sem áll jól 2021-es versenyautója fejlesztésével, mint ők.

Bár a száguldó cirkusz csapatai még javában a 2020-as idényre készülnek, természetesen már valamennyi istállónál külön munkacsoportok foglalkoznak a 2021-es projekttel, hiszen a száguldó cirkusz szabályai jelentősen megváltoznak.

A technikai regulák változásai miatt a versenyautók is teljesen másképp néznek majd ki, a párhuzamos fejlesztések pedig komoly kihívások elé állítják a mezőnyt.

Bár 2018-ban a Renault a három topcsapat mögött a 4. helyen zárt, tavaly alulmaradtak a McLarennel szemben, és jelentős hátrányban csak az 5. pozícióban végeztek a konstruktőri tabellán.

Cyril Abiteboul szerint viszont Daniel Ricciardo érkezésének köszönhetően sikerült olyan gyengeségeket felfedni, melyek korábban rejtve maradtak.

„Az, hogy a 9. helyről (2016.) a 4. helyre (2018.) léptünk előre, fantasztikus volt, de bizonyos értelemben talán félrevezetett minket” – mondta a szakember.

„A 2018-as jó teljesítmény elrejtett néhány belső gyengeséget, ami 2019-ben idén csak egy nagyszerű versenyzővel, Daniellel vált láthatóvá, illetve annak a nyomásnak köszönhetően, ami egy ilyen versenyző érkezésével jár. És ezt csak az év késői szakaszában tudtuk korrigálni.”

„Daniel nagyszerű volt abban, hogy rámutasson a meglévő gyengeségekre, emiatt pedig olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem volt hová elrejtőzzünk, és el kellett végezni azokat a változtatásokat, amikre szükség volt. Szóval az elmúlt idényben kétségkívül kijöttek azokat a dolgok, amiket meg kell oldanunk a csomagunkban.”

Fotó: Renault

Abiteboul hozzátette, bár 2020-ban szeretnének közelebb kerülni a topcsapatokhoz, valójában már inkább a 2021-es idényre fókuszálnak. A Renault óriási lehetőségként tekint a szabályváltozásokra, a csapatfőnök pedig úgy érzi, mindenki másnál jobban állnak a jövő évi autó fejlesztésével.

„A 2021-es szabályváltozások nagy lehetőséget kínálnak, és nem szeretném ugyanazt a hibát elkövetni” – fogalmazott.

„Nincs még egy olyan csapat, mely úgy tekint a 2021-es évre, mint mi. Kétlem, hogy van még egy olyan csapat, mely olyan előrehaladott 2021-re vonatkozóan, mint mi – egyszerűen azért, mert eldöntöttük, hogy rengeteg erőforrásunkat csoportosítjuk át.”

„De 2021 nem szolgálhat mentségként, ha 2020-ban gyenge idényünk lesz. Jobb szezonra számítok, és arra, hogy képesek leszünk változtatni és javítani azon, amit az elmúlt évben láttunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!