Renault: Erősek leszünk 2012-ben

A biztató kezdés után komoly visszaesés jellemezte a Renault idei szezonját, a csapatot irányító Eric Boullier azonban bízik abban, hogy az alakulat jövőre bombaformában vághat neki a bajnokságnak.


A biztató kezdés után komoly visszaesés jellemezte a Renault idei szezonját, a csapatot irányító Eric Boullier azonban bízik abban, hogy az alakulat jövőre bombaformában vághat neki a bajnokságnak.

A szakember elmondta, minden okuk megvan arra, hogy erős teljesítményt várjanak 2012-ben, hiszen fejlesztéseik majdhogynem rendre beváltak az idei évben.

A Renault a hétvégi Szingapúri Nagydíjra további újításokkal érkezik majd, a csapat pedig most már profitálhat a szélcsatornát érintő fejlesztésekből is. Boullier szerint csapatának jó esélye lesz arra, hogy ismét a rajtrács elején végezzen az időmérő edzéseken.

„Először akkor örültem meg nagyon, amikor kiderült, hogy az idény elején olyan autót tudunk biztosítani versenyzőinknek, mely képes arra, hogy a dobogós helyekért harcoljon” – fogalmazott a francia.

„Ez azt jelenti, hogy megvannak az eszközeink ahhoz, hogy valami jóval álljunk elő.”

„Mostanra értjük, hogy miért nem tudtuk felvenni a fejlesztési tempót, de nagyon bízom abban, hogy jövőre ismét jó autóval állunk majd elő. Ráadásul izoláltunk különböző paramétereket, melyeknek köszönhetően még jobbak lehetünk. És nyilván a szélcsatorna fejlesztései is sokat számítanak. Tehát, hogy őszinte legyek, meglehetősen pozitívan gondolok a jövőre.”

A júliusi Német Nagydíj óta a brit-francia istálló meglehetősen agresszív fejlesztési tempót produkál. Boullier elárulta, a Szingapúrban bevetésre kerülő újításokat eredetileg a monzai viadalra tervezték.

„Nem állt készen a teljes csomag Olaszországra gyártási okok miatt, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb elemek Szingapúrban állnak majd rendelkezésünkre” – magyarázta a csapatfőnök.

„Nem tudom, mire lesz elég, de talán két tizedmásodpercet nyerhetünk ezzel. Ráadásul másképp is kell beállítanunk majd az autókat, szóval lehet, hogy nagyobb előnyünk is származik belőle.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!