Friss hírek

A Renault képes 4 csapatot is ellátni motorokkal

A Renault Forma-1-es főnöke, Cyril Abiteboul azt mondja, a francia gyártónak megvan a kapacitása ahhoz, hogy 2018-ban egy negyedik csapatot is ellásson erőforrásokkal – így az sem okozna gondot, ha a McLaren az ő aggregátjaikat szeretné használni a következő idényben.

A Renault utoljára 2014-ben szállított motorokat négy istállónak: akkor a Lotus, a Red Bull, a Toro Rosso és a Caterham volt a francia gyártó partnere.

„A múltban megvolt a kapacitásunk arra, hogy négy csapattal dolgozzunk” – mondta Abiteboul a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Ez néha nagyon eredményes volt, a V8-as éra végén. De néha nehéz és fájdalmas, például a V6-os éra kezdetén.”

„Azt gondolom, lassacskán visszakerülünk abba a helyzetbe, amikor már újra fontolóra vehetünk egy negyedik partnercsapatot. A megbízhatóságot idén már kontroll alatt fogjuk tartani, jövőre pedig még inkább.”

„Minden a megbízhatóságon múlik a személyzet és a gyártási kapacitás tekintetében is. Jövőre kevesebb motort kell gyártani, versenyzőnként 3-at, ez pedig megkönnyíti a dolgot. Nem jelentem ki azt, hogy igen, nagyon örülnénk neki, de hogy képesek vagyunk-e szállítani négy csapatnak? Igen.”

Abiteboul elismerte, bár a Renault motorja jelenleg nem a legjobb az F1-ben, partnereik biztosak lehetnek abban, hogy ugyanolyan támogatást kapnak, mint gyári csapatuk.

„Azt gondolom, a múltban már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk bárkit befogadni, a legversenyképesebb csapattól a Caterhamig. Lehet, hogy nem a miénk a legjobb F1-es motor jelenleg, de az, ahogy bánunk a partnereinkkel, a legjobb a Forma-1 történetében, és ez a helyzet ma is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!