Friss hírek

Renault: Könnyen lehet, hogy elveszítjük Ricciardót év végén

(L to R): Alain Prost (FRA) Renault F1 Team Special Advisor and Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team at a team photograph.
French Grand Prix, Sunday 23rd June 2019. Paul Ricard, France.
A Renault tanácsadója, Alain Prost elismerte, nem kizárt, hogy a 2020-as év végén a francia istálló elveszíti Daniel Ricciardót.

Az ausztrál 2019-ben szerződött a Renault-hoz, miután előző nyáron váratlanul bejelentette, otthagyja a Red Bull Racinget a francia istálló kedvéért.

A Renault azonban az elmúlt idény során nem remekelt, Ricciardo kétéves szerződése pedig 2020 végén lejár.

Az ausztrál állítólag eséllyel pályázik a Ferrari ülésére abban az esetben, ha Sebastian Vettel távozik az olasz csapattól, és nemrég maga Ricciardo is elismerte, ha kap megkeresést egy másik istállótól, nyitottan áll hozzá a kérdéshez – bár kétségkívül a Renault-val szeretne a csúcsra jutni az F1-ben.

„Daniel szerződése 2020 végéig szól” – mondta Alain Prost, aki jó ideje tanácsadóként segíti a Renault F1-es csapatát. „Szóval szabadon igazolható lesz.”

„Nem a mi kezünkben vannak a kártyák, nincs opciónk a szolgálataira.”

A négyszeres világbajnok szerint nehéz lesz meggyőzniük Ricciardót a maradásról.

„Természetesen elkezdtünk már tárgyalni, ami normális. Feltételezzük azt, hogy 2021-ben minden visszatér a normális kerékvágásba – ebben az esetben év végéig várhatunk a bevásárlással!”

„De 2021-ben ugyanazok a szabályok lesznek, mint 2020-ban, ez pedig azt jelenti, hogy nem lesz ideális számunkra.”

Prost azt mondja, a prioritás az lesz, hogy megtartsák jelenlegi versenyzőiket 2021-re ahelyett, hogy beültetnek egy olyan fiatal tehetséget, mint a Renault juniorprogramjának tagját, Christian Lundegaardot.

„Még azt sem tudjuk, mi fog történni a Forma-2-ben, a Forma-3-ban, vagy a Forma-Renault-ban, ahol rengeteg versenyző van, és ők szintén nem vezethetnek most.”

„Ha pedig nem versenyeznek, nem is láthatjuk őket, nem tudjuk megítélni a teljesítményüket. Ez mindenkire igaz.”

Prost mindazonáltal azt mondja, Ricciardónak sem lesz sok választási lehetősége.

„Max Verstappen oda van láncolva a Red Bullhoz, szóval Daniel nem fog odamenni. Velünk kapcsolatban viszont a helyzet világos, és az is biztos, hogy ő is folytatni szeretné. És van egy terve arra, hogy eredményes legyen a Renault-val, és jelenleg nagyon pozitív tárgyalásokat folytatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!