Renault: Könnyen lehet, hogy elveszítjük Ricciardót év végén

(L to R): Alain Prost (FRA) Renault F1 Team Special Advisor and Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team at a team photograph. French Grand Prix, Sunday 23rd June 2019. Paul Ricard, France.
Fotó: Renault
A Renault tanácsadója, Alain Prost elismerte, nem kizárt, hogy a 2020-as év végén a francia istálló elveszíti Daniel Ricciardót.

Az ausztrál 2019-ben szerződött a Renault-hoz, miután előző nyáron váratlanul bejelentette, otthagyja a Red Bull Racinget a francia istálló kedvéért.

A Renault azonban az elmúlt idény során nem remekelt, Ricciardo kétéves szerződése pedig 2020 végén lejár.

Az ausztrál állítólag eséllyel pályázik a Ferrari ülésére abban az esetben, ha Sebastian Vettel távozik az olasz csapattól, és nemrég maga Ricciardo is elismerte, ha kap megkeresést egy másik istállótól, nyitottan áll hozzá a kérdéshez – bár kétségkívül a Renault-val szeretne a csúcsra jutni az F1-ben.

„Daniel szerződése 2020 végéig szól” – mondta Alain Prost, aki jó ideje tanácsadóként segíti a Renault F1-es csapatát. „Szóval szabadon igazolható lesz.”

„Nem a mi kezünkben vannak a kártyák, nincs opciónk a szolgálataira.”

A négyszeres világbajnok szerint nehéz lesz meggyőzniük Ricciardót a maradásról.

„Természetesen elkezdtünk már tárgyalni, ami normális. Feltételezzük azt, hogy 2021-ben minden visszatér a normális kerékvágásba – ebben az esetben év végéig várhatunk a bevásárlással!”

„De 2021-ben ugyanazok a szabályok lesznek, mint 2020-ban, ez pedig azt jelenti, hogy nem lesz ideális számunkra.”

Prost azt mondja, a prioritás az lesz, hogy megtartsák jelenlegi versenyzőiket 2021-re ahelyett, hogy beültetnek egy olyan fiatal tehetséget, mint a Renault juniorprogramjának tagját, Christian Lundegaardot.

„Még azt sem tudjuk, mi fog történni a Forma-2-ben, a Forma-3-ban, vagy a Forma-Renault-ban, ahol rengeteg versenyző van, és ők szintén nem vezethetnek most.”

„Ha pedig nem versenyeznek, nem is láthatjuk őket, nem tudjuk megítélni a teljesítményüket. Ez mindenkire igaz.”

Prost mindazonáltal azt mondja, Ricciardónak sem lesz sok választási lehetősége.

„Max Verstappen oda van láncolva a Red Bullhoz, szóval Daniel nem fog odamenni. Velünk kapcsolatban viszont a helyzet világos, és az is biztos, hogy ő is folytatni szeretné. És van egy terve arra, hogy eredményes legyen a Renault-val, és jelenleg nagyon pozitív tárgyalásokat folytatunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS