Renault: Kubicának megvan a tempója a visszatéréshez - F1VILÁG.HU

Renault: Kubicának megvan a tempója a visszatéréshez

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane azt mondja, Robert Kubica a legutóbbi, valenciai teszten megmutatta, hogy megvan a tempója ahhoz, hogy ismét Forma-1-es versenyző legyen.

A 32 esztendős lengyel nemrégiben Valenciában tesztelhetett a Lotus 2012-es autójával a Renault jóvoltából – 6 évvel azután, hogy súlyosan megsérült egy olaszországi ralibalesetben.

Kubica később a Sky Sportsnak nyilatkozva azt mondta, szeretne ismét az F1-ben versenyezni, a Renault-nál pedig azt mondják, a tempó adott ehhez.

„A tempójában sohasem kételkedtem” – mondta Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője.

„Azt viszont nem tudtam – és szerintem ő sem –, hogy fizikailag bírni fogja-e, illetve, hogy képes lesz-e sokat vezetni.”

„Néhány versenyautót már vezethetett. Dolgozott a szimulátorban, beült GP3-as autóba is, de nem igazán ismertük a korlátait. És őszintén szólva remekül ment.”

„Gyors volt, megtett néhány hosszú és rövid etapot, időmérő- és versenyszimulációt, és minden remekül ment.”

Kubica végül 115 kört tett meg Spanyolországban, és amikor Permanét arról kérdezték, a teljesítményét tekintve reális cél lehet-e a visszatérés, a szakember így felelt: „Abból, amit a statisztikákból és az adatokból láttam, a tempó megvan. Ez biztos.”

„Minden, amit elmondhatok, hogy fantasztikus munkát végzett Valenciában. Persze rengeteg a pálya, és a fizikai korlátait csak az adott pillanatban ismerheti meg.”

Hirdetés

Kubica F1-es tesztjén egyébként már hónapok óta dolgozott a Renault, de a Renault csak azt követően erősítette meg, hogy az lezajlott.

„Nem akartunk nagy médiaszenzációt kreálni” – mondta Permane.

„Tudtuk, hogy amint kiderül, mindenkit érdekelni fog. Mindenki imádja Robertet, és mindenki sajnálja, ami történt vele. Ő pedig nagyon nyugodt volt végig. Nem volt gondja azzal, hogy elmondjuk valakinek. De én nem akartam nagy nyomást helyezni rá.”

„Csak szerettem volna egy napot adni neki elvárások és nyomás nélkül, hogy csak vezethessen.”

Bár a Renault a teszt után azt kommunikálta, az esemény mindössze egyszeri alkalom volt, Permane megerősítette, hogy nyitottak a folytatásra.

„Még túl korai erről beszélni. Kapcsolatban vagyunk, és beszéltünk is a lehetőségekről a jövőre vonatkozóan. De jelenleg semmi nincs tervben, jelenleg ennyit tudok mondani. De azt nem mondom, hogy nem fogunk csinálni valamit a jövőben közösen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!