A Renault magyarázatot adott a McLaren és a Red Bull problémáira - F1VILÁG.HU

A Renault magyarázatot adott a McLaren és a Red Bull problémáira

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Értékes pályaidőt veszített a barcelonai tesztek 5. napján a McLaren és a Red Bull – mindkét csapatot műszaki gondok hátráltatták, motorpartnerük, a Renault pedig most magyarázatot adott a történtekre.

Délelőtt Stoffel Vandoorne alatt állt meg a McLaren, délután pedig Max Verstappen leálló Red Bullja miatt kellett meglengetni a piros zászlókat Barcelonában. Mindkét csapatnál az akkumulátorral voltak problémák, a Renault-nál azonban állítják, nincs dráma.

„Kétlem, hogy a felmerült problémák bármiféle kapcsolatban is lennének az akkumulátor installációjával” – mondta Bob Bell, a Renault technikai igazgatója.

„Nekünk, a gyári csapatnak semmiféle problémánk nem volt, és Melbourne előtt megpróbálunk minden akkumulátor-rendszert pályára vinni, hogy megbizonyosodjunk arról, jó formában leszünk, amikor már versenyeznünk kell.”

„Ezért teszteljük őket itt. Forgatjuk őket partnercsapatunk és magunk között, hogy mindegyiket tesztelni tudjuk Melbourne előtt. Szóval nem szokatlan, hogy problémákba ütközünk.”

Bell állítja, mindkét partnercsapatuk ugyanazt a specifikációt kapja, mint a gyári csapat. A szakember szerint pozitívum az, hogy problémákba ütköztek, így ugyanis a francia gyártó meg tud szabadulni a problémás megoldásoktól.

„Ezek a gondok mindhárom csapatot hátráltathatták volna. Természetesen ez egy probléma számunkra, de pontosan azért teszteljük ezeket a komponenseket Melbourne előtt, hogy megtaláljuk a problémás elemeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!