A Renault májusig ad határidőt a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

A Renault májusig ad határidőt a Red Bullnak

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul elárulta, májusig adnak időt a Red Bull csapatának arra, hogy eldöntsék, milyen motort szeretnének használni a 2019-es szezonban.

Az osztrák istálló jelenlegi szerződése 2018 végén lejár a Renault-val, a Red Bull vezetősége pedig alaposan figyelemmel kíséri a Toro Rosso-Honda idei szereplését.

Ha az energiaital-gyárosok a Honda-motorok mellett döntenek, a Renault-nak saját csapatán kívül egy partnere, a McLaren marad.

„Minden nyitott 2019-re. Szorosan figyelemmel kísérjük a dolgok alakulását a Toro Rossónál” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

A Renault-nál viszont nem akarnak sokáig várni a Red Bullra, és szeretnék, ha az osztrákok eleget tennének a Sportszabályzat által szabott május 15-i határidőnek. Habár ez a határidő meglehetősen rugalmas, a Renault tudni szeretné, kell-e motort adniuk az osztrákoknak 2019-re.

„Nem fogunk örökké várni” – mondta Abiteboul a Motorsport.com-nak.

„Tudom, Christian mire utal, amikor azt mondja, vannak opciói. Teljesen igaza van. Ahogy ő, úgy én is olvasok szerződéseket, és tudom, milyen kötelezettségeink vannak a sportág felé. Van egy dolog, ami teljesen egyértelmű, és ez a tervezés. És van egy határidő a Red Bull Racingnek, ameddig dönteniük kell arról, mit akarnak a jövőben. Benne van a Sportszabályzatban.”

„Úgy hiszem, május végéig ki kell derülnie, ki, melyik csapatnak szállít motorokat. Ami minket illet, nekünk ez a határidő.”

Abiteboul elárulta, a Red Bullnak májusig csupán arról kell döntenie, akarja-e a franciák motorjait – a szerződés részleteit ráérnek később is tisztázni.

Hirdetés

„Ez lesz az alapja az egyeztetéseknek. Vannak egyéb szolgáltatások, amiket akarhatnak, vagy esetleg saját üzemanyag-beszállítót, speciális próbapados teszteket. És így tovább.”

Amikor a szakembert arról kérdezték, financiális szempontból milyen hatása lenne annak, ha jövőre csak egy partnercsapatok lenne, Abiteboul nevetve így felelt: „Mindig mondtuk, hogy motorbeszállítónak lenni nagyon rossz biznisz!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!