Friss hírek

Renault: Meg kell oldanunk a technikai gondokat

Fotó: Renault

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul azt mondja, mihamarabb megoldást kell találniuk arra a benzinnyomással kapcsolatos problémára, mely Carlos Sainzot hátráltatta a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

A francia istálló már az időmérő edzésen is küszködött hasonló problémával: akkor a Q1-ben Nico Hülkenbergnek volt ilyen jellegű gondja, habár Abiteboul szerint a két eset között nincs összefüggés.

„A verseny vége felé figyelmeztetést kaptunk az üzemanyagnyomással kapcsolatban Sainz autójából” – mondta Abiteboul a Motorsport.com-nak.

„Kezelnünk kellett a dolgot, és ezt Carlos úgy oldotta meg, hogy a 3-as kanyart kicsit könnyedebben vette – ez a kanyar az üzemanyagnyomás szempontjából mindig komoly kihívást jelent.”

„Nem gondoljuk azt, hogy ennek köze van Nico szombati problémájához, mert Nico benzintankjában találtunk valamit, ami elzárta az üzemanyag útját.”

„De ez egy olyan probléma, amivel már találkoztunk korábban, és mely elő tud fordulni a nagy G-erős kanyarokban, mint a 3-as kanyar. Szóval meg kell oldanunk, mert lesz még pár olyan verseny, ahol ez gondot okozhat.”

Hülkenberg a szombati problémák után csak a 16. helyről rajtolhatott, és már az első körben kiesett, miután eltalálta a megpördülő Romain Grosjean autóját.

„Ahhoz, hogy kimaradjunk az ilyen kavarodásokból, oda kell kvalifikálnunk magunkat, ahová tartozunk. És mi nem a sereghajtók közé tartozunk, ezért olyan autót kell adnunk alá, mellyel nincsenek problémák szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek