Friss hírek

Renault: Meglepő, hogy nem a McLarennel kellett harcolnunk

A Renault Forma-1-es csapatánál azt mondják, meglepődtek azon, hogy 2018-ban nem a McLaren, hanem a Haas bizonyult legfőbb riválisuknak.

A Renault Forma-1-es csapatánál azt mondják, meglepődtek azon, hogy 2018-ban nem a McLaren, hanem a Haas bizonyult legfőbb riválisuknak.

A McLaren az idei évben már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használta a száguldó cirkuszban, sokan pedig arra számítottak, a brit istálló a dobogós eredményekért, esetleg a győzelmekért is harcba szállhat.

A csapat MCL33-as kódjelű autójával azonban komoly aerodinamikai problémák voltak 2018-ban, emiatt pedig a McLaren versenyzői sokat küszködtek.

A McLaren így nem is tudott az élmezőnnyel harcolni, de még a Renault-tól is messze elmaradt.

„Őszintén szólva voltak meglepetések idén, és voltak frusztráló dolgok is” – mondta a Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul, a Motorsport.com kérdésére.

„Egy kicsit meglepett, hogy a Haas csapatával kellett harcolnunk a szezon nagy részében, habár arra számítottam, hogy a McLaren ellen kell majd.”

„Emlékezzünk csak, amikor tavaly bejelentettük a McLarent: mindenki azt mondta, hogy megőrültünk, mert az egyik vásárlónk fog majd legyőzni minket.”

„Ehhez képest közel voltunk ahhoz, hogy egy nagyon új csapat verjen meg minket, egy fiatal istálló, még nálunk is fiatalabb.”

Abiteboul azt mondja, nem panaszkodik a Renault által idén elvégzett munkára, de szeretne alapos elemzést végezni a télen a csapat teljesítményével kapcsolatban.

„Szerintem jó szezon volt, a csapat pedig fejlődik. Nem szabad alulértékelnünk azt, hogy három szezon alatt a 9. helyről feljöttünk a 4. pozícióba.”

„Nem vagyok jó történelemből, de nem hiszem, hogy a Forma-1 modernkori történetében bármely más istállónak sikerült ezt elérnie.”

„Nyilván egy kicsit mélyebbre kell ásnom, hogy lássam, hogy is értük el ezt, ki van éppen csak mögöttünk, és ki van előttünk, és hogy mennyivel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!