Renault: Mindent megteszünk, hogy a Red Bull megbánja döntését! - F1VILÁG.HU

Renault: Mindent megteszünk, hogy a Red Bull megbánja döntését!

HIRDETÉS
Renault Sport F1 Team trucks.
Formula One Testing, Day 4, Friday 9th March 2018. Barcelona, Spain. logo

A Renault Forma-1-es főnöke, Cyril Abiteboul azt reméli, a Red Bull csapata megbánja majd, hogy a Honda erőforrásaira váltott a következő évekre.

Az osztrák istálló kedden jelentette be, 2019-ben és 2020-ban a Honda motorjait használja az F1-ben, így a Renault-val 12 év után befejezi együttműködését.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megbánják ezt a döntést” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a Motorsport.com kérdésére.

„Ez alatt azt értem, hogy mindent megteszünk a pályán a saját csapatunkkal. Izgatottan várom már a teljesítménybeli javulást, főleg a C-specifikációjú motorunk esetében, amit még idén, a szezon későbbi felében vetünk be.”

„Jelenleg nincs okunk azt gondolni, hogy a Red Bull nem fogja megkapni, habár a motorfelhasználási terv még megerősítésre vár. De remélem, hogy megbánásra fogjuk késztetni őket.”

Abiteboul elárulta, egyáltalán nem lepődtek meg a Red Bull döntésén, hiszen már korábban jelezték, hogy nem feltétlenül akarják folytatni együttműködésüket 2018 után.

„Nem vagyok meglepve, hogy őszinte legyek. Igazából tavaly, Szingapúrban bejelentettünk egy átfogó megállapodást a Red Bull-lal és a McLarennel. Ennek részeként megszüntettük a Toro Rossóval kötött megállapodásunkat 2017 végeztével, illetve a Red Bull-lal kötött egyezséget 2018 végével, habár a Red Bull kérte, hogy legyünk egy kicsit homályosabbak ezzel kapcsolatban.”

„Számunkra a mai bejelentés inkább csak a megerősítése annak, ami a levegőben lógott, és ami sokkal inkább stratégiai és kereskedelmi döntés, mintsem pusztán technikai és sportszakmai a Red Bull részéről.”

Bár Abiteboul azt mondja, nem ideális az, hogy a Red Bull elvesztésével nem lesz referenciapontjuk, valójában lesznek előnyei annak, hogy csak két csapatnak szállítanak motorokat.

Hirdetés

„Ez jó jól számunkra, hiszen lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy arra fókuszáljunk, amit valóban tennünk kell saját gyári csapatunk kapcsán, és egyúttal felkészülhetünk 2021-re.”

„Nyilvánvalóan az, ha egy olyan csapatnak kell szállítanunk, mint a Red Bull Racing, mely egy komoly szintet képviselő, és magas elvárásokat támasztó csapat, az egy kicsit zavaró tud lenni a többi tennivalónk tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!