Friss hírek

Renault: Mindössze 2 ezred a különbség Ricciardo és Ocon között

Nagyszerű formát mutattak a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén a Renault versenyzői. Daniel Ricciardo és Esteban Ocon is bejutott a top 10-be, a két pilótát ráadásul mindössze 2 ezredmásodperc választotta el egymástól.

Ricciardo a 6. helyről kezdheti majd meg a szahíri versenyt vasárnap délután, elmondása szerint a kvalifikáció kiválóan sikerült a csapat számára – habár úgy érzi, egy kicsit talán lehetett volna gyorsabb.

„Elégedett vagyok azzal, hogy a legjobb 6-ban végeztem. Nagyon szoros volt, de elégedett voltam a körömmel” – fogalmazott az ausztrál pilóta.

„Mindkét új szettemet felhasználtam a Q1-ben, szóval a Q3-ra csak egy maradt, és egy extra etappal talán egy kicsit jobb is lehettem volna. Persze így is remek eredmény ez, és örülök, hogy Esteban is ott van. Fontos ez a konstruktőri bajnokság szempontjából, és nyomást kell majd gyakorolnunk Sergióra [Perez] holnap.”

„Szerintem érdekes verseny lesz. A keverékek lágyabbak, mint tavaly, szóval meg lennék lepve, ha egyetlen kiállással teljesítenénk a távot. Biztos vagyok benne, hogy változatos stratégiákat látunk.”

Esteban Ocon Ricciardo mögül, a 7. helyről rajtol majd.

„Az autó fantasztikus volt ma, és nagyon elégedett vagyok az időmérős eredményünkkel” – nyilatkozta a francia versenyző.

„Jó kört futottam a Q3-ban, csak 2 ezred választ el Danieltől, ennél szorosabb nem is lehetne! Összességében remek időmérőt raktunk össze, nagyon jól kezelte a csapat.”

„Egy szettel túljutottam a Q1-ből, a Q2-ben pedig sikerült a közepes keverékkel bejutni a legjobb 10-be. Nagyszerű, hogy mindkét autónk ott van a top 10-ben, de még nem végezünk! Tudjuk, hogy a vasárnapi versenyen jelentős lesz a gumidegradáció, és sok minden történhet. Keményen kell harcolnunk, hogy szolid pontokat szerezzünk.”

A Renault jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, hátránya 13 pont a McLarennel, 18 pont a Racing Pointtal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!