Renault-motor a Red Bullban TAG Heuer néven!

TAG Heuer néven a Renault motorjait használja 2016-ban a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – jelentette be az osztrák istálló pénteken, hivatalos közleményben.


TAG Heuer néven a Renault motorjait használja 2016-ban a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – jelentette be az osztrák istálló pénteken, hivatalos közleményben.

A Milton Keynes-i alakulat F1-es jövője sokáig bizonytalan volt, az elmúlt két évben ugyanis olyannyira megromlott kapcsolata a Renault-val, hogy más gyártókkal kezdett el egyeztetni.

Miután azonban sem a Mercedes, sem a Ferrari, sem pedig a Honda nem adott erőforrásokat a Red Bullnak, az energiaital-gyárosok végül elásták a csatabárdot idei motorpartnerükkel, így 2016-ban is a Renault motorjait használják – igaz, nem Renault néven.

A Red Bull nemrégiben jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött az óragyártó TAG Heuerrel, mely 3 évtized után hagyta ott a McLaren csapatát.

Christian Horner alakulata végül pénteken jelentette be, a Renault motorja jövőre TAG Heuer néven kerül beépítésre a Red Bull jövő évi autójába, az RB12-esbe.

A Red Bull csapatfőnöke a kiadott kommünikében beszélt arról is, nagyon örül annak, hogy a Renault hosszú távon elkötelezte magát a Forma-1 iránt a Lotus csapatának felvásárlásával, valamint utalt arra, a következő idénytől Mario Illien és az Ilmor is segít majd az erőforrás fejlesztésében.

„Szeretnénk köszönetet mondani nekik a csapatunkhoz való hozzájárulásukért, mely 2007 óta tart” – mondta a szakember.

„Az Ilmorral való technikai partnerségük önbizalmat ad nekünk, és alig várjuk már a 2016-os szezont.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!