Friss hírek

A Renault nagyágyút szeretne 2019-re

Fotó: Renault Sport F1

A 2019-es idény megelőzően szeretne a versenyzői piac kulcsszereplőjévé válni a Renault Forma-1-es csapata – a francia istálló lassan bajnoki babérokra törne.

A Renault múlt héten jelentette be, hogy 2018-ban a Nico Hülkenberg – Carlos Sainz kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, ám miután a következő idény végén több nagyágyú szerződése is lejár az F1-ben, a csapat szeretne fejlődni, hogy vonzóvá váljon a nagynevű pilóták számára is.

Alain Prost azt mondja, nyitott szemmel kell járniuk a versenyzői piacon.

„A versenyzői piac fontos, és abban a helyzetben vagyunk, hogy a 2018-as év végére egy kicsit nyitottabbak lehetünk az egyeztetésekre” – mondta Prost a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„A 2018-as idény végén ugyanis sok versenyző lesz szerződés nélkül. Csapatként jobbá szeretnénk válni, és jövőre bizonyítani fogjuk, hogy jobbak leszünk, mint idén – és mi akarunk lenni a versenyzői piac kulcsszereplői.”

Prost hozzátette, természetesen lojálisak maradnak versenyzőikhez – ám miután Carlos Sainz szerződése csak 2018 végéig szól, nem tudni, marad-e majd a spanyol.

„Jövőre nálunk versenyez Carlos, de továbbra is a Red Bull családjában marad. Ha viszont jól teljesít, és maradni akar, találunk megoldást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!