A Renault-nak nehéz lesz legyőznie partnercsapatait 2018-ban

Fotó: Renault Sport F1
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS17. Brazilian Grand Prix, Friday 10th November 2017. Sao Paulo, Brazil.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint 2018-ban még könnyen előfordulhat, hogy partnercsapatai, a Red Bull és a McLaren legyőzik a Renault-t.

A francia istálló jövőre gyári csapata mellett a Red Bullt és a McLarent is ellátja erőforrásokkal, a Renault tanácsadójaként tevékenykedő Prost pedig biztos abban, nem lesz könnyű felülkerekedni ezen a két istállón.

„Számomra viszont ez a nyomás pozitív – még ha nagyon nehéz is” – mondta a volt F1-es versenyző az Auto Motor und Sportnak.

„A gyári csapat ismét két kiváló csapat ellen száll harcba, ahol az a szervezet, melynek felépítésén a Renault még dolgozik, már stabilan működik.”

„És mindkét csapatnak élversenyzői vannak – talán a legjobbak.”

„Papíron tehát nem tudjuk megverni a Red Bullt és a McLarent.”

Prost elismerte, a Renault-nál csalódottak amiatt, hogy nem sikerült megszerezniük a konstruktőri ötödik helyet.

„De jövőre jobbak leszünk. És a partnercsapatainkkal való összehasonlítás segíteni fog minket a tapasztalatszerzésben, hogy még közelebb kerülhessünk a topcsapatokhoz. Sokáig itt leszünk még, szóval fontos, hogy minden évben fejlődjünk. Elvégre ha nyerni akarunk, mindenkit le kell győznünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!