Friss hírek

Renault: Nem lehet kifogás idén, hogy már 2021-re készülünk

Bár óriási lehetőségként tekint 2021-re, és bevallottan nagy hangsúlyt fektet a szabályváltozásokra, a Renault Forma-1-es csapata számára ez még nem lesz mentség, idén is jó eredményeket kell elérniük.

A francia istálló 2019-ben kiábrándító évet zárt: a McLaren mögött csak 5. lett a konstruktőri pontversenyben.

A csapat ügyvezetője, Cyril Abiteboul nemrég úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy senki nem jár annyira elöl a 2021-es fejlesztéseket tekintve, mint ők. A francia istálló célja, hogy a szabályváltozásokat kihasználva jövőre a nagycsapatokkal harcoljon.

Hirdetés
 

Ez viszont nem jelenti azt, hogy leírhatják az idei évet.

„Kommunikációs szempontból, vagy a várakozásokat tekintve egy kicsit talán eltérő lesz a helyzet. Azt gondolom, ez egy átlagos tél. Viszont egy olyan tél is, ami egy olyan évet előz meg, ami némi kihívást jelent majd, hiszen egyensúlyoznunk kell 2021 és 2020 között” – mondta Cyril Abiteboul.

„Minden csapat számára ez lesz a kihívás, de szerintem egyik csapatnak sincsenek olyan komoly elvárásai, mint nekünk 2021-et illetően – mivel minden stratégiánkat erre alapozzuk. És a szabályok is jelentősen kedveznek nekünk.”

„De nem akarom 2021-et egyfajta kifogásként használni 2020-ra, és nem akarom, hogy gyenge idényünk legyen. 2020-ban ki kell használnunk minden változtatást, amit 2019-ben elvégeztünk. Ezek pozitív hatással lehetnek nemcsak 2021-ben, hanem már 2020-ban. És én ezt szeretném látni.”

A Renault csapata február 12-én, Párizsban mutatja be 2020-as F1-es autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!