Renault: Nem lehet kifogás idén, hogy már 2021-re készülünk - F1VILÁG.HU

Renault: Nem lehet kifogás idén, hogy már 2021-re készülünk

HIRDETÉS
Bár óriási lehetőségként tekint 2021-re, és bevallottan nagy hangsúlyt fektet a szabályváltozásokra, a Renault Forma-1-es csapata számára ez még nem lesz mentség, idén is jó eredményeket kell elérniük.
Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.                               
United States Grand Prix, Friday 1st November 2019. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

A francia istálló 2019-ben kiábrándító évet zárt: a McLaren mögött csak 5. lett a konstruktőri pontversenyben.

A csapat ügyvezetője, Cyril Abiteboul nemrég úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy senki nem jár annyira elöl a 2021-es fejlesztéseket tekintve, mint ők. A francia istálló célja, hogy a szabályváltozásokat kihasználva jövőre a nagycsapatokkal harcoljon.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy leírhatják az idei évet.

„Kommunikációs szempontból, vagy a várakozásokat tekintve egy kicsit talán eltérő lesz a helyzet. Azt gondolom, ez egy átlagos tél. Viszont egy olyan tél is, ami egy olyan évet előz meg, ami némi kihívást jelent majd, hiszen egyensúlyoznunk kell 2021 és 2020 között” – mondta Cyril Abiteboul.

„Minden csapat számára ez lesz a kihívás, de szerintem egyik csapatnak sincsenek olyan komoly elvárásai, mint nekünk 2021-et illetően – mivel minden stratégiánkat erre alapozzuk. És a szabályok is jelentősen kedveznek nekünk.”

„De nem akarom 2021-et egyfajta kifogásként használni 2020-ra, és nem akarom, hogy gyenge idényünk legyen. 2020-ban ki kell használnunk minden változtatást, amit 2019-ben elvégeztünk. Ezek pozitív hatással lehetnek nemcsak 2021-ben, hanem már 2020-ban. És én ezt szeretném látni.”

A Renault csapata február 12-én, Párizsban mutatja be 2020-as F1-es autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!