A Renault nem tud jelentősen javítani F1-es motorján - F1VILÁG.HU

A Renault nem tud jelentősen javítani F1-es motorján

HIRDETÉS
Canadian F1 Grand Prix - Qualifying

Nem fognak varázsütésre feljavulni a Renault motorjai a 2017-es idény során – a gyártó ügyvezetője, Cyril Abiteboul azt mondja, leginkább a megbízhatóságra összpontosítanak.

A Red Bull Forma-1-es csapata már a szezon eleje óta hangoztatta, rendkívül sokat vár a Renault Montrealra tervezett fejlesztéseitől, és azt reméli, hazai versenyétől, az Osztrák Nagydíjtól kezdve már rendszeresen a győzelemért harcolhat.

A várt fejlesztések azonban nem érkeztek meg a Renault-tól, a Red Bullnál pedig többször kijelentették, nagyon csalódottak a franciák hozzáállása miatt.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es vezetője a Motorsport.com-nak elismerte, nem lesznek jelentős teljesítményt érintő fejlesztések idén – ennek pedig legfőbb oka, hogy a Renault már nincs akkora hátrányban, mint tavaly, így nehéz közelebb kerülni a riválisokhoz.

„Nem, nem lesznek. Sajnálom, főleg magam és a sárga csapat miatt, mely a figyelmünk középpontjában van, de nem lesz varázsszer idénre.”

„Imádom a Red Bullt, de még mindig nem ők felelnek a motorok fejlesztési programjáért, sem pedig a motorokat érintő kommunikációért!”

„A motorfejlesztésünk jelenlegi módja az, hogy állandó jelleggel igyekszünk javítani rajta. Tavaly olyan nagy hátrányban voltunk, hogy bármi, amivel előálltunk, komoly előrelépést jelentett minden csapatunknak. De idén ez nem fog megtörténni, és nem fog megtörténni jövőre sem, mert a lemaradásunk olyannyira lecsökkent, hogy csak nagyon apró lépésekkel tudjuk áthidalni a hátrányunkat.”

„És ez versenyről versenyre zajlik most. Vannak olyan lépések, melyeket minden versenyhétvégére meg tudunk tenni. Van, hogy nem módosítunk a hardveren, és van, hogy igen.”

Abiteboul azt reméli, V6-os erőforrásuk megbízhatóságán sikerül tovább javítani.

Hirdetés

„Már most jobb a megbízhatóságunk. Talán lesznek még gondjaink, hiszen az első motort használjuk idén, de azok a motorok, melyeket bevezetünk majd, megbízhatóbbak lesznek, így növelni tudjuk a maximális teljesítmény mellett megtett kilométerek számát.”

„Az évad későbbi szakaszában bevethetünk egy új hardvert, amely növelheti a teljesítményt, de az elsődleges számunkra a megbízhatóság.”

A szakember hozzátette, már gőzerővel dolgoznak 2018-as erőforrásaikon.

„Lesznek folyamatos, apró lépések, és egy egészséges előrelépés azért, hogy tovább fejlődjünk jövőre. Már most jól állunk a 2018-as motor fejlesztésével, és lesz innovatív megoldás egy specifikus területen – illetve néhány egyéb területen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!