Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Renault: Nincs akadálya Kubica visszatérésének

Pozitívan alakult Robert Kubica F1-es tesztje – állítja Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője, aki azonban nem szeretne elhamarkodott kijelentéseket tenni a jövőre nézve.

Kubica a héten korábban Franciaországban tesztelte a Renault-t, és a hírek szerint esély van arra is, hogy a Magyar Nagydíjat követő teszten is részt fog venni.

Habár Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője elmondta, nem látott semmilyen jelet, ami azt mutatná, hogy Kubica fizikailag nem alkalmas az F1-es versenyzésre, egyelőre nem bocsátkozna jóslatokba azt illetően, hogy esély van-e a lengyel pilóta visszatérésére.

A kérdésre, képes lehet-e Kubica arra, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzen, Abiteboul így felelt: „Ezt nem mondanám meg – mert nem szeretnék igent vagy nemet mondani. Ez nem egy olyan teszt volt, amin át kellett menni, mint egy vizsgán. De nem láttunk semmilyen nyilvánvaló akadályt” – utalt a szakember arra, hogy konkrét fizikai korlátja nincs annak, hogy a lengyel újra vezethessen a királykategóriában.

A korábbi pilóta egy 2012-es versenygépet tesztelt, ám az idei autókat sokkal nehezebb és sokkal megterhelőbb vezetni – hangsúlyozta a Renault-főnök.

„Tesztelni egy ilyen autót és egy újat, két teljesen különböző dolog” – mondta. „Ez a szituáció nagyon összetett – nem a PR miatt csináljuk, mégis úgy látjuk, hogy nagy médiafigyelmet kap a dolog. Nem ezért csináljuk, Robert érdekel minket, nem ez.”

„Amit elmondhatok, hogy még mindig gyors, még mindig nagyon következetes, és ami sokkal fontosabb, hogy megvan az energiája, a lendülete és lelkesedése, ami mindig is volt neki. Még túl korai lenne a következő lépésekről beszélni, nem akarok hozzájárulni a spekulációkhoz.”

„Most az a cél, hogy a legtöbbet hozzuk ki a mindenkori felállásból és a csomagunkból” – folytatta Abiteboul. „Aztán majd idővel gondolkodunk a 2018-as éven is, de az nem most van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!