Renault: Nincs értelme tapasztalt versenyzőt szerződtetni - F1VILÁG.HU

Renault: Nincs értelme tapasztalt versenyzőt szerződtetni

HIRDETÉS

A lehető legjobb versenyzőkkel akar rajthoz állni 2017-ben a Renault F1-es csapata, Fred Vasseur csapatfőnök pedig elárulta, gondos mérlegelés után várhatóan szeptemberben döntenek arról, kik lesznek azok.


A lehető legjobb versenyzőkkel akar rajthoz állni 2017-ben a Renault F1-es csapata, Fred Vasseur csapatfőnök pedig elárulta, gondos mérlegelés után várhatóan szeptemberben döntenek arról, kik lesznek azok.

A francia gyártó idén a Kevin Magnussen – Jolyon Palmer kettőssel vesz részt a bajnoki küzdelmekben, ám mindkét versenyző szerződése lejár a szezon végén.

A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur elárulta, szeretnének viszonylag hamar döntést hozni, ám természetesen szeretnének minden lehetősége számba venni. A pletykák szerint Sergio Pérez, Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne és Valtteri Bottas neve is benne van a kalapban.

„Nyitottan kell hozzáállnunk a versenyzőkérdéshez. Megvitatom majd a dolgot a csapattal, és szeptemberben meghozom a döntést”- mondta a szakember. „Meggyőződésem, hogy ez egy kulcskérdés a projekt szempontjából a pályán mutatott sebesség mellett.”

„Hiszen a versenyzőnek motiválnia és vezetnie kell a csapatot. Közel 1000 emberünk dolgozik Viry-ben és Enstone-ban, szóval irányt kell mutatni, ha ki akarjuk hozni a legjobbat mindenkiből.”

Vasseur továbbra is azt mondja, olyan versenyzőkre van szükségük, akik együtt tudnak fejlődni a csapattal, és nincs értelme olyan pilótát szerződtetni, aki ugyan korábban eredményes volt, de már pályafutása vége felé jár.

„Pontosan tudom, hogy egy nagy csapatot kell a versenyzők köré építeni. Tisztában vagyunk azzal, hogy 18-22 éves pilótákat kell keresnünk, ugyanúgy, ahogy a mérnökök esetében is. Mert nekem a jövőre kell építenem a csapatot.”

„Nem akarok olyan tapasztalt versenyzőket, akik 2 év múlva abbahagyják. Annak semmi értelme. Elég csak megnéznünk a korábbi évek sikersztorijait: a Renault Fernando Alonso köré építette magát, a Ferrari Michael Schumacher köré, a Red Bull pedig Sebastian Vettel köré.”

A Renault számára Esteban Ocon is opciót jelenthet, ő a jövő hétvégi Belga Nagydíjon a Manor színeiben debütál az F1-ben. Vasseur szerint azonban rengeteg tehetséges versenyző van még rajta kívül.

Hirdetés

„Nem csak Estebant és Stoffelt említeném. Mert azt gondolom, itt van egy olyan generáció, melynek tagjai biztosan bajnokok lesznek a jövőben! Néhányukat jól ismerem, hiszen dolgoztam velük korábban, és hozzá vannak szokva az új technológiákhoz, a gumikhoz. Az is előny, ha egy versenyző a GP2-ből vagy a GP3-ból jön, mert hozzá vannak szokva a Pirellikhez, egész pályafutásukat a Pirellivel teljesítették. Szerintem ez előny.”

A szakember mindazonáltal kifejtette, a Renault készen áll arra, hogy várjon szupertehetségére, amennyiben idén nem találják meg azt.

„Egy szezonnal elhalaszthatjuk a döntést, mert most még nem a következő 5 évre kell versenyzőt találnunk. Őszintén szólva azt is figyelembe kell vennünk, hogy jelenlegi versenyzőink remek munkát végeznek. Jolyon még újonc, és újoncként folyamatosan fejlődik. Kevin pedig – bár nem versenyzett tavaly – nagyon következetes, és szerzett már pontokat is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!