Friss hírek

Renault: Nincs veszélyben a 2009-es projekt

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint azzal, hogy csapata úgy döntött, a szezon végéig fejleszteni fogja jelenlegi versenygépét, nem hátráltatja a jövő évi modell munkálatait.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint azzal, hogy csapata úgy döntött, a szezon végéig fejleszteni fogja jelenlegi versenygépét, nem hátráltatja a jövő évi modell munkálatait.

Több más riválisával ellentétben, az egykori világbajnok csapat azt az utat választotta, hogy egészen a szezon végéig kitart idei autója fejlesztése mellett, mellyel komoly előrelépést ért el, amit Fernando Alonso elmúlt két futamon aratott futamgyőzelme is bizonyít.

Mindez azonban egyesek szerint rányomhatja a bélyegét a francia gárda jövő évére, mikor radikálisan új szabályok kerülnek bevezetésre.

Bell azonban mindenkit megnyugtatott, hogy jól haladnak 2009-es autójuk fejlesztésével, és az, hogy a szezon végéig dolgozni fognak idei versenygépükön, nem lesz kihatással jövő évi teljesítményükre.

“Fontos, hogy mindenki megértse, továbbra is ugyanolyan keményen dolgozunk a 2009-es projekten” – mondta a szakember. “Mind az Enstone-ban, mind a Viry-ben lévő gyárban 120%-os erőbedobással dolgozunk a következő évi autón, és mindent kipréselünk rendszereinkből, hogy megfelelően felkészülhessünk a következő idényre.”

“Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek több időt töltenek a gyárban, és keményebben dolgoznak, hogy az R28-as folyamatos fejlesztése nem legyen kihatással a jövő évi autó munkálataira.”

Bár Fernando Alonso zsinórban aratott két futamgyőzelmével szinte már a zsebükben érezhetik a konstruktőri negyedik helyet, Bell elmondta, csapata azért döntött az R28-as folyamatos fejlesztése mellett, hogy ezzel is javítson a csapat morálján.

“Könnyen dönthettünk volna úgy, hogy feladjuk az idei évet, és már teljes erőbedobással a következő idényre koncentrálunk” – mondta a technikai vezető.

“Azonban másképpen döntöttünk, mert úgy éreztük, a tettek többet érnek az üres szavaknál. Miközben a többiek merész ígéreteket tesznek a jövő évet illetően, mi azon vagyunk, hogy hozzuk az eredményeket a szezon hátralévő részében.”

“Eredmények kellenek ahhoz, hogy higgy magadban és motivált maradj, megtartsd partnereid támogatását, és megszerezd a legjobb versenyzőket. Éppen ezért nagyon fontos volt a csapatnak, hogy bizonyítson magának, és a körülötte lévőknek, hogy igenis képes a visszatérésre, és ismét versenyképes lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!