Renault: Ocon továbbra is esélyes az ülésünkre

Bár a Mercedes támogatásával a Manor színeiben már bemutatkozhatott a Forma-1-ben, Esteban Oconnak továbbra is jó esélyei vannak arra, hogy 2017-ben a Renault versenyzője legyen.


Bár a Mercedes támogatásával a Manor színeiben már bemutatkozhatott a Forma-1-ben, Esteban Oconnak továbbra is jó esélyei vannak arra, hogy 2017-ben a Renault versenyzője legyen.

Ezt Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezetője árulta el a minap egy interjúban, aki hozzátette, bár a francia tehetség szerződésben áll a Mercedesszel, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a Renault-hoz szerződik.

„Szeretnénk világosan kinyilatkoztatni, hogy bár a Manornál versenyez, és a Mercedestől kölcsönben van a Renault-nál, nem veszítettük el az érdeklődésünket iránt” – mondta a szakember. „Ő az egyik esélyes az ülésünkre a néhány más versenyző mellett.”

„Nem szeretnék most különféle spekulációkat elindítani, de a dolgok teljesen nyitottak. Vannak olyan mérföldkövek, melyeket nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, de meg fogjuk hozni a döntést, és amilyen hamar csak lehet, eláruljuk a terveinket mindenkinek.”

Abiteboul nem látja akadályát annak, hogy a Mercedes neveltjeként Ocon a Renault-nál versenyezzen a jövőben.

„A Renault és a Daimler között nem olyan nehéz ügy ez. A Daimler nyilván anyavállalata a Mercedesnek, és nagyon erős partnerek a közúti autók bizniszét tekintve. Úgyhogy ami azt illeti, nagyon pozitívan tekintenek arra, hogy megosztjuk az eszközeinket. És tulajdonképpen a versenyző is egy eszköz, habár nyilván nem a hagyományos értelemben vett formában.”

„Úgyhogy nincs ezzel gond. Egy másik csapattal már sokkal nehezebb dolgunk lenne. A Daimlerrel viszont nagyon is jó a kapcsolat. És minket csak a teljesítmény érdekel.”

A szakember mindazonáltal hozzátette, hosszú távon már nehezebb lenne tervezni egy olyan versenyzővel, aki egy más gyártóval áll közeli kapcsolatban.

„Bár baráti a kapcsolat a Renault és a Daimler között, egy bizonyos ponton át kell vennünk az irányítást saját sorsunk felett, és be kell fektetnünk saját versenyzőinkbe.”

„Ez jövőre még nem lehetséges a körülmények miatt, de egy bizonyos ponton, 2018-ban vagy 2019-ben már Renault-versenyzők kellenek. És ez egyfajta intelem is a Renault Sport Academy számára, hogy felnevelje a Renault saját versenyzőit.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS