Friss hírek

Renault: Pozitív nyomást jelent, hogy motort adunk a McLarennek

A Renault Forma-1-es csapatának tanácsadója, Alain Prost szerint a francia istállóra pozitívan hat majd az a nyomás, hogy a McLarennek is motorokat kell szállítania 2018-ban.

[su_divider top=”no” divider_color=”#ffc41c”]
[su_list icon=”icon: arrow-circle-right” icon_color=”#ffc41c”]

  • A Renault jövőre a McLarent is ellátja motorokkal
  • A francia istálló néhány év múlva már vb-címért harcolna
  • Prost szerint jó esély van rá, hogy alulmaradnak partnercsapataikkal szemben

[/su_list][su_divider top=”no” divider_color=”#ffc41c”]

A Renault gyári csapata mellett a mezőny két nagyágyúját, a Red Bullt és a McLarent is ellátja majd erőforrásaival, és bár sokan megkérdőjelezik a francia gyártó ezen stratégiáját, Prost szerint az együttműködésnek csak előnyei lesznek.

„Nyomást jelent majd, hiszen eggyel több vetélytársunk lesz a mezőnyben” – mondta a négyszeres F1-es világbajnok az Autosportnak.

„De tisztában vagyunk ezzel, és reméljük, hogy pozitív nyomás lesz majd – és a tény az, hogy mindenkit le kell majd győznünk.”

Prost azt mondja, a Renault 2017-ben is komoly előrelépést tett, ráadásul az utolsó pillanatban sikerült megszerezni a konstruktőri hatodik helyet is.

„Ha összegezzük az elmúlt évet, a hatodik hely nem olyan rossz. A szezon második felének végén közel álltunk ahhoz, hogy a legtöbb alkalommal mi legyünk a negyedik legerősebb csapat.”

„Voltak műszaki gondjaink, és ha ez a helyzet, akkor le kell tekerni a teljesítményt. Ez nem kifogás, de Abu Dhabiban megmutattuk, hogyha minden összeáll, még nyomás alatt is képesek vagyunk jól szerepelni.”

„Ha akartuk volna, lehettünk volna erősebbek is, de egy kicsit a biztonságra is mentünk. A lemaradásunk még mindig nagy az élmezőnyhöz képest, de legalább minden fejlődik. Ez pedig nagyon pozitív.”

„És reméljük, hogy sikerül javítanunk a motorteljesítményen is. De ez mindig kockázatos, nagy kihívást jelent számunkra.”

[su_service title=”A Renault idén 6. lett a konstruktőrök között” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Prost hozzátette, még egy gyári csapatnak is sokat jelent az a 6,5 millió dollárnyi extra bevétel, amit a konstruktőri hatodik hely megszerzéséért kapnak.

„A pénz fontos, hiszen ha többet kapsz, más csapatok kevesebbet. És az is tény, hogy az utolsó futam nagyon fontos, mert motiválja a csapatot télre, kevesebb nyomást éreznek, és boldogabban dolgoznak.”

A francia ex-versenyző szerint fontos volt az is, hogy Carlos Sainz még a szezon vége előtt csatlakozzon a csapathoz.

„Ez nagyon fontos volt számunkra” – mondta a spanyol.

„Nyilván nem tudjuk, hogy megtarthatjuk-e őt 2018 végéig, de választanunk kellett, mert nem vagyunk még abban a helyzetben, hogy bajnokok legyünk. Szóval lépésről lépésre kell haladnunk.”

„Meglátjuk, mi történik jövőre a piacon, mert nagyon nyitott. A Carlosszal és a Nicóval való munkára kell összpontosítanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!