Friss hírek

A Renault tudja, nehéz lesz kezelni a Red Bullt és a McLarent

Fotó: Renault Sport F1

A Renault Forma-1-es csapatánál pontosan tudják, nagy komoly kihívásokkal kell szembenézniük 2018-ban, hiszen saját csapatuk mellett két topcsapatot, a Red Bullt és a McLarent is el kell látniuk erőforrásokkal.

A francia gyártó pár éven belül már világbajnoki címért szeretne harcolni, a 2018-as szezonra azonban a folyamatos fejlődést tűzte ki célul.

A Renault V6-os motorja az elmúlt évben rengeteget fejlődött, ennek köszönhetően pedig a Red Bull Racing több versenyt is meg tudott nyerni. Idén ráadásul már nemcsak az energiaital-gyárosoknak, hanem egy másik nagycsapatnak, a McLarennek is motort szállítanak majd.

A Renault tanácsadója, a négyszeres F1-es világbajnok Alain Prost nemrég úgy nyilatkozott, a McLarennel való partnerség „pozitív nyomást” helyez rájuk, Cyril Abiteboul ügyvezető viszont elismerte, nagy kihívás lesz megfelelni a két topcsapat igényeinek.

„Alapvetően azt gondolom, több pozitívuma van ezeknek a partnerségeknek, mint negatívuma, még ha el is kell ismernem, rendkívüli odafigyelést igényelnek, és érdekes lesz menedzselni az előttünk álló idényt” – mondta a francia szakember a Motorsport.com-nak.

„Azt gondolom, leginkább azért lesz érdekes, mert kihívást jelent majd. Ugyanakkor pedig motivál mindenkit. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy motorokat szállítunk két nagyszerű istállónak és fantasztikus versenyzőiknek.”

Fotó: Singapore GP

„Emellett hiszem, hogy a McLarennek kiváló tapasztalatai vannak, és segíthetnek bennünket a motorfejlesztésben – és új utakat mutathatnak ahhoz, hogy győztes csomagunk legyen.”

„Őszintén szólva nagyon várom már. Jó, hogy ilyen versenyképes környezetben vagyunk, mint ahogy az is, ha kihívásokkal állítanak szembe minket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek